Süleyman Soylu'dan HDP'ye eleştiri

/ Kaynak: AA
Süleyman Soylu'dan HDP'ye eleştiri

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Çözüm Süreci bir demokrasi, eşit vatandaşlık sürecidir" dedi ve ekledi:

Trabzon'da seçim çalışmalarını sürüdüren Soylu, Yomra ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Yomra seçim irtibat bürosunun açılışına da katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 21. asrın başından itibaren iyi bir yolculuğa başladığını ifade etti.

AK Parti olarak Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının peşinde olduklarını belirten Soylu, Türkiye'yi eski Türkiye ile bir araya getirmenin, kabus dolu günlerin geri gelmesinin değil yepyeni bir Türkiye için çalıştıklarını vurguladı.

Soylu, "Türkiye'de 13 yıldır sayısız devrim gerçekleştirdiklerini" ifade ederek, şöyle devam etti: "Ülkemde 78 milyon vatandaşımın birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde ama hiç kimseyi ötekileştirmeden yepyeni bir Türkiye sözleşmesiyle, bütün dünyaya Türkiye'nin gücünü, kudretini, resmini göstermek için buradayız. Biz eski Türkiye'nin, hastanelerdeki, okullardaki, üniversitelerdeki, yollardaki manzaralarını biliyoruz. İnsanların ötekileştirildiği Türkiye'yi biliyoruz."

Soylu, tarihin en önemli eşiğinde olduklarını belirterek, "Ya kendi yolumuzu, kendi hikayemizi oluşturacağız, yolumuza devam edeceğiz ya da eski Türkiye'nin görmek istemediğimiz, duymak istemediğimiz kurallarına teslim olacağız. Türkiye'ye güçsüz, kudretsiz iktidarlar öneriyorlar. Diyorlar ki 'koalisyon olsun, AK Parti güçlü olmasın, güçsüz olsun. Biz istediğimiz gibi oynayalım.' Kim diyor bunu nbsp; nbsp; Oligarşik sermaye diyor" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "kendisine cevap yetiştirdiğini" bildiren Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Diyor ki, 'Suçları varsa devlet üzerine gitsin, başımıza yıkmanın anlamı neymiş.' Bizim oradaki teşkilattaki insanlarımızı tehdit ediyorsun. Yüzünü şirin gösterip, el altından bıçak, tekme sallıyorsun. Ondan sonra da biz onu yiyeceğiz, sinemize çekeceğiz. Bu topraklar kanla, bu topraklar şehitlerimizin kanıyla bağımsız ve özgür kaldı. Bir tek çakıl taşı kimseye vermeyiz."

Soylu, Çözüm Süreci'ni kimsenin yanlış anlamaması gerektiğini belirterek, "Çözüm Süreci bir demokrasi, eşit vatandaşlık sürecidir. Çözüm Süreci Demirtaş'ın, HDP'lilerin şımarmasının süreci hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır" dedi.

Soylu, açılışın ardında ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...