Sırrı Süreyya Önder'den Yalçın Akdoğan'a cevap

/ Kaynak: İHA
Sırrı Süreyya Önder'den Yalçın Akdoğan'a cevap

Politika Haberleri  / İHA

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreci başlatıldığında kendisinin olmadığına yönelik eleştirilere, "Bu işler kıdem mantığıyla yürümez" yanıtını verdi.

Önder, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın makamında gazetecilerin sorularını cevapladı. Öcalan'ın statüsüne ve uluslararası gözlemci taleplerinin karşılık bulup bulmadığına ilişkin soruya Önder, hükümetten herhangi bir diyalog girişiminin olmadığını söyledi. Önder, Cumhurbaşkanı açıklamalarına yönelik Başbakan Davutoğlu veya Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan açıklama beklemesine ilişkin soruya, "Bence hükümet Cumhurbaşkanı'na bu gerçekleri söyleyemiyor. Şöyle bir noktada olduklarını düşünüyorum; 'Biz bekleyelim. Cumhurbaşkanı'nı halk sınırlasın.' Çünkü bütün gerçeklerin farkındalar. Kamuoyu izledi. Bizim yaklaşımımıza ve açıklamalarımıza dönük herhangi bir itiraz ve yalanlama gelmedi. Onun yerine meselenin etrafında dolaşan açıklamalar geldi. An itibariyle ülkemizde seçimin tarafsızlığı, güvenliği tartışma konusudur. Herhangi bir sorumluluğu olmayan bir insanın imkanlarıyla meydan meydan dolaşıp bir parti lehine veya üç parti aleyhine çalışma yürütmesi hiçbir vicdanın kabul edebileceği bir şey değil. Bu gelişme halkın adalet duygusunu zedeliyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

YALÇIN AKDOĞAN'A CEVAP
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin soruya Önder, "Muhataplarımızın ciddiyetini ve samimiyetini çok sorgulandığını bir şey. Yabancısı olduğumuz bir şey değil. Bu repertuar alışkın olduğunuz repertuar. 30-40 yıldır aynı şeyler söyleniyor" şeklinde konuştu.

Akdoğan'ın Önder'in basın toplantısı sonrası 'biz bu yola çıktığımızda sen yoktun, çözüm sürecini Tayyip Erdoğan başlattı' ifadelerini değerlendiren Önder, "Bu dar kışla kafasıdır. Bu işler kıdem mantığıyla yürümez. Kendinizi ne kadar kattığınız, adadığınız, nasıl sonuçlar aldığımızda ölçülür. Bu işler samimiyetle, gerçekten barışa dönük irade koymakla ortaya konur" diye konuştu.

Kamuoyuna açıklanmayan konuların olduğuna yönelik olarak ise Önder, kamuoyundan saklanan bir şeyin olmadığını ifade ederek şunları dedi:

"Biz bu deklarasyonu kabinenin iki üyesi ve partinin grup başkanvekili refakatinde yaptık. Yeni olan şu var. Hükümet artık suskun. Diyorlar ki Cumhurbaşkanı halk sınırlayacak. Oylarımız daha fazla düşmesin. İki, güçleri yetmiyor."

Önder, Demirtaş'ın mitingindeki gerginlik ile ilgili soruya, "Emniyetin negatif toleransı ve önceden sosyal medyadan örgütlendiği belli organizasyonlarla geliştirilen, körüklenen ırkçı hezeyanlar. Herkes hesabını iyi yapsın. Onlar vurdukça biz büyüyeceğiz kardeşim" şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...