Demirtaş'ın akıl hocası İsrail çıktı

Demirtaş'ın akıl hocası İsrail çıktı

Politika Haberleri

Seçim stratejisini Diyanet'i kapatmak üzerine kuran Demirtaş'ın bu aklı kimden aldığı ortaya çıktı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a her fırsatta saldıran kirli ittifağın bu seferki hedefi Diyanet ve Mehmet Görmez oldu.

Seçim stratejisini din ve Diyanet karşıtlığı üzerine kuran HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bu aklı kimden aldığı ortaya çıktı. İsrail Moşe Dayan Merkezi'nin yayınladığı raporda AK Parti döneminde Diyanet'in işlevinin arttığı vurgulandı, Diyanet'ten duyulan rahatsızlık madde madde anlatıldı.

DİN DERSİ TEHDİT

Osmanlıca'nın öğretilmesinden, Kur-an'ı Kerim'in okutulmasına kadar birçok konu, önlem alınması gereken unsurlar arasında yer aldı. Demirtaş'ın seçim beyannamesindeki Diyanet'i kapatma ve din derslerini kaldırma vaatleri, rapordakiler ile birebir örtüştü. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sosyal medyayı kullanmasının bile eleştirildiği raporda, yurt dışındaki mazlum milletlere ve Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar da İsrail için tehdit olarak yer alıyor. Raporda, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Alevileri islamın bir parçası olarak kabul etmesi de hatırlatılarak Diyanet İşleri'nin verdiği fetvalarla Türk halkını etkilemeye çalıştığı iddia ediliyor.

7 ŞUBAT İHANETİ

MİT Müsteşarı Hakan Fidan üzerinden milli iradeye darbe yapmak isteyen Paralel Yapı 7 Şubat'ta ihanet planını uygulamaya koymuştu. 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ameliyata girmesini fırsat bilen örgüt, Hakan Fidan'a kumpas kurmuş, ancak emeline ulaşamamıştı. "İsrail'in sevmediği adam" olarak bilinen Fidan, İsrailli Jewish Press'in yayınladığı makaledeki "Fidan bir sabah arabasında özel bir sürprizi hakediyor" ifadeleriyle tehdit edilmişti.

SÖYLEMLERİ AYNI

İsrail'in Diyanet'i tehdit olarak gösterdiği rapor, Demirtaş'ın tepki çeken "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır" ve "Diyanet halkın üzerinde sopa gibi kullanılıyor" ifadeleriyle de büyük benzerlikler taşıyor. nbsp; (Güneş)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...