Recep Akdağ, 'Biz hep asker zannettik ama...'

/ Kaynak: DHA
Recep Akdağ, 'Biz hep asker zannettik ama...'

Politika Haberleri  / DHA

Akdağ, "Biz hep askerkler darbe yaptı zannediyoruz. Ama aslında yargı bu darbelere arka çıkmasaydı darbeler yapılamazdı" dedi.

Müceldili Konağı'nda basın mensupları ile bir sohbet toplantısı düzenleyen Recep Akdağ, sağlık, seçim, anayasa konuları hakkında görüşlerini açıkladı. Akdağ, "Yargı, hukuk üstünlüğü diyoruz, çok doğru. Peki hukuku uygulayan yargıçları kim denetlemeli? Millet adına hareket ediyor yargıçlar. Peki millet adına hareket eden yargıçları, yargıç yapan süreç nedir? Hukuk fakültesini okuduktan sonra bir sınava giriyorlar. Her dönemde Adalet bakanları bu sınavları yapıyor. O sınav sonucunda da hakim ya da savcı oluyorlar. Meclis tarafından oluşturulmuş olan hukuku uygulamak vazifeleri. Olay bugüne kadar böyle mi gelişti Türkiye'de? Hayır. Yani biz defelarca yargı darbeleri ile karşı karşıya geldik. Biz hep askerler darbe yaptı zannediyoruz. Ama aslında yargı bu darbelere arka çıkmasaydı Türkiye'de darbeler yapılamazdı" dedi.

Akdağ, "Rahmetli Menderes'i yargılayan bir yargı var. Her ne kadar askerlerin güdümünde ise de 12 Eylül'den sonrasının bir yargısı var. Bir onlardan astık, bir bunlardan astık, derken Kenan Evren'in yargıçlar verdi o kararları. 28 Şubat döneminin bir yargısı var. Millet olarak bu hukuktan bir hesap sormak lazım. Hukuku denetleyecek demokratik mekanizmalar olmalı" diye konuştu.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...