Erdoğan'dan canlı yayında seçim tahmini!

Erdoğan'dan canlı yayında seçim tahmini!

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerle ilgili Anadolu'da büyük bir ilgisizliğin olduğunu söyledi. Erdoğan'a göre 7 Haziran'da sürpriz sonuçlar çıkabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de partili bir cumhurbaşkanı olmadığı için ciddi bir güç kaybı yaşandığını söyledi. Rusya ve ABD'den örnekler veren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi partili bir cumhurbaşkanı olması için teklif getirdiğini; ancak muhalefetin buna sıcak bakmadığını söyledi. HDP ve CHP'ye de sert sözlerle yüklenen Erdoğan, bazı bölgelerde seçmenin baskı altında tutulduğunu söylerken 7 Haziran'da sürpriz sonuçlarla karşılaşılabileceğini kaydetti.

"7 HAZİRAN SÜRPRİZLE DOLU OLACAK"

Anadolu'da birçok yerlerde arkadaşlarımdan aldığım bilgi şu; bir sukunet, rehavet var. Partilerin örgütlerinde de var, vatandaş da ilgisizlik var diyorlar. Bu ilgisizlik nasıl bir netice doğuracak onu bilemiyoruz. Arkadaşlar kamuoyu araştırmalarını benim de önüme getiriyorlar oradan işleri takip ediyorum. Son ana kadar sürprizlerle dolu bir seçim olacak.

"DEMİRTAŞ BU İŞE SARILMADI"

Terör örgütünün desteklediği siyasi yapı, bu işin sadece mugalatasını yaptı, bu işe sarılmadı. Mersin ve Adana'da olan olayları ben ve Başbakan kınadı. Ancak olayları halen bize mal etme çabaları var. Dün muş'ta kaçırılan insanlar, kaçırılan araçlar var. Ağrı'daki olayda askerimize ateş açılıyor, askerimiz cevap vermeyecek mi? İnsanlar sokağa davet eden biriyle nasıl olur da çözüm süreci işleyebilir!

ÖCALAN'IN DEMİRTAŞ KARŞISINDA YÖNETİM GÜCÜNÜ YİTİRMEKTE Mİ?

Bu mesele bana göre bir tabu meselesi. İmralı Tabulaştırıldığı için oradan gelebilecek mesajların dağı siyasi hareketi etkilediği düşünülüyor. Burada biz bir Hukuk devleti olduğumu için bunları hukuk çerçevesinde yapmak durumundayız. Bu çiğnendiği zaman devlet -B planını -C planını devreye koyacaktır. Devletin böyle planları mevcut. 7 Haziran bir kırılma sürecidir. Barajı aşamadığı takdirde HDP ile görüşülmesi gerekirse hükümet karar verir ve görüşür. Bunu o günün şartları belirleyecektir. HDP ile İlla görüşülecek diye bir durum yok.

HDP'NİN PARTİ 7 HAZİRAN KARARI

(Parti olarak seçimlere girme kararı) Benim edindiğim bilgiler çerçevesinde İmralı'nın dışında gelişen bir durum. Dağı arkalarına alarak dışarıda olanların bir karar. İmralı'nın böyle düşündüğünü zannetmiyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...