'Demirtaş'ın Türkiye'ye bir özür borcu var'

/ Kaynak: İHA
'Demirtaş'ın Türkiye'ye bir özür borcu var'

Politika Haberleri  / İHA

Nuri Elibol, HDP bürolarına saldırı yapan kişinin DHKP-C'li çıktığını belirterek, Demirtaş'ın Türkiye'ye özür borcu olduğunu söyledi.

nbsp;Seçim çalışmaları çerçevesinde Yenimahalle ilçesinde esnafları ziyaret eden AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, esnafların ve vatandaşların taleplerini dinledi, yeni dönemde AK Parti iktidarı tarafından yapılacak hizmetleri anlattı. Nuri Elibol'a seçim çalışmaları çerçevesinde memleketi Zile'nin Belediye Başkanı Lütfi Videnel de eşlik etti. Elibol, Adana ve Mersin'de HDP bürolarına yapılan saldırıyı yapan kişinin DHKP-C'li çıktığını, bunun için Selahattin Demirtaş'ın Türk halkına bir özür borcu olduğunu kaydetti.

"BİZİ KANDIRMAYA KALKMASIN, İKİ YÜZLÜ SİYASET GÜTMESİN"
Türk halkının Demirtaş'ın barış, demokrasi, kardeşlik gibi sözlerine inanması için Demirtaş'a bir çağrıda bulunan Elibol, "Bu çağrımın karşılığını yapsın onun samimiyetine güveneceğiz. Madem bu ülkenin tüm sorunlarının çözüm aracı siyaset kurumu, madem meydanlara çıkmış Türkiye'den oy istiyor, çıksın 30 yıldır bu ülkenin kanını emen, 40 bin insanımızın şehit olmasına sebep olan, kundaktaki bebekleri öldürmekten çekinmeyen azılı terör örgütü ile irtibatını kestiğini söylesin. Desin ki, 'PKK terör örgütüdür, bizim bunlarla ilişkimiz kalmamıştır, biz PKK'yı istemiyoruz, biz sorunların Meclis çatısı altında çözülmesini istiyoruz, PKK'ya çağrı yapıyorum, silahları bırakın, biz silahı, terörü, şiddeti reddediyoruz, PKK'yı reddediyoruz' desin. Bu açıklamayı yapması yeterli. Bizi kandırmaya kalkmasın, iki yüzlü siyaset gütmesin" dedi.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA İNSANLARI BASKI ALTINA ALIYORLAR"
Demirtaş'ın bir taraftan Adana'da barış güvercini uçurduğunu, diğer taraftan PKK'nın Vali'ye yemek veren muhtarı öldürdüğünü ifade ederek, PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da insanlara baskı yaptığını belirtti. Elibol, "PKK evlere bildiri gönderiyor, 'oy verirseniz başınıza bunlar' gelir diyor. PKK ve HDP aynen şunu yapıyor, bir köyün oyu 150, muhtara haber gönderiyorlar, '149 çıkarsa köyü yakarız' diyorlar. İnsanları baskı altına alıyorlar, Doğu ve Güneydoğu'da terörün, şiddetin, bombalamanın etkisi ile oy alıyorlar, Batı'da bunu yapamayacaklarını bildikleri için barış güvercini uçuruyorlar. Milletin zekası ile alay ediyorlar, millet görmüyor mu bunları" diye konuştu.

"DEMİRTAŞ ETSE ETSE ERMENİ KÖKENLİ PKK'LILARI TEMSİL EDİYOR"
Selahattin Demirtaş'ın Kürtleri yok kabul eden MHP ve CHP ile koalisyon hayalleri kurduğunu açıklayan Elibol, "Daha düne kadar sizin faşist diye nitelendirdiğiniz, her türlü kini, nefreti akıttığınız MHP ne zaman dostunuz oldu. MHP Lideri diyor ki, 'biz geldiğimiz gün çözüm sürecini kaldıracağız, eski güvenlikçi sistemi uygulayacağız' diyor. 1 yılda bitireceğini söylüyor, nasıl bitireceğini söylemiyor. Sen Demirtaş olarak böyle bir parti ile işbirliğine soyunuyorsun. Diğer taraftan Tunceli'de Munzur Çayında günlerce Kürtlerin kanını akıtan CHP ile flört ediyorsun. 70 yıldır Doğu ve Güneydoğu'da Kürtlere AK Parti mi eziyet ediyor, Tunceli'nin sorumlusu AK Parti mi? 2005 yılında 'ben bu realiteyi tanıyorum' diyen ve Kürt sorunun çözümü için radikal adımlar atan, herkese inancını, kültürel haklarını veren Tayip Erdoğan'a düşmanlık ediyorsun, Kürtleri 'yok' kabul eden CHP ve MHP'ye şirinlik muskaları yazıyorsun, koalisyon haberleri gönderiyorsun. Kürtler Demirtaş'ı affetmeyecek. HDP Türkiye partisi olamaz, Kürt partisi de değil zaten, Kürtleri temsil etmiyor. Demirtaş etse etse Ermeni kökenli PKK'lıları temsil ediyor. Kimsenin kökeni bizi ilgilendirmez ama Kürtleri kullanarak Ermenilerle ilgili emellerine ulaşmasınlar" şeklinde konuştu.

"KABE İLE TAKSİM'İ BİRBİRİNE KARIŞTIRACAK KADAR DİNDEN UZAK"
Demirtaş'ın "İktidara geldiğimizde Ermeni soykırımını tanıyacağız" sözlerini eleştiren Elibol, "Türkiye'deki tüm Alevilere sesleniyorum, 'ben Ermeni soykırımını tanıyacağım' diyen bir anlayışa hangi Alevi'nin eli varıp oy verecek. 'Ben Aleviyim' diyen birisi Mustafa Kemal'in askeri Mehmetçiğe kurşun sıkan terör örgütünün siyasi sözcülerine nasıl oy verecek? Verirse o adam Alevi değildir zaten. Kabe ile Taksim'i birbirine karıştıracak kadar dinden uzak, 'Diyanet'i kaldıracağım, Kürtçe ezan olacak, imam hatipleri kaldıracağım' diyen, aklınıza gelebilecek her türlü imansızlığı gösteren bir ateist Marksist yapıya hangi Kürt oy verecek?" açıklamasında bulundu.

"DEMİRTAŞ'IN BU ÜLKEYE ÖZÜR BORCU VAR"
Demirtaş'ın barış güvercinleri uçurarak kimse kandıramayacağını belirten Elibol, "Bir taraftan PKK'nın, diğer taraftan ASALA'nın sözcülüğünü yapıyor, öbür taraftan DHKP-C ile iş tutuyor. Mersin ve Adana'yı bombalayanların kim olduğu ortaya çıktı. Demirtaş'ın bu ülkeye, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza özür borcu var. DHKP-C, PKK'nın yan kuruluşu, birbirlerine ihale veriyorlar" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...