Binali Yıldırım'dan çarpıcı açıklamalar

Binali Yıldırım'dan çarpıcı açıklamalar

Politika Haberleri

Binali Yıldırım, Hakkari-Yüksekova Havalimanı açılışına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da davet ettiğini söyledi.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı.
nbsp;
Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
nbsp;
7 Haziran Genel Seçimleri: Saha önceki seçimlere daha sakin. Bana göre iki ihtimal var. Birinci, vatandaşlar kararını vermiş, heyecan macera peşine takılmıyor. İkincisi, bir senede üçüncü seçimi yapıyoruz, vatandaş seçim yorgunu. Biz bu sakinliği normal karşılıyoruz.
nbsp;
Son güne kadar kararsızlar olur. Sandığa gitmeme protesto anlamına gelir, Türkiye'de böyle bir durum söz konusu değil. Bir oy deyip geçmeyelim. Bir oy bazen kaybetmeye bazen de kazanmaya neden olabilir.
nbsp;
Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunlar var. Bunlara fırsat vermemek için milletimizin sandığa gidip milli irade her şeyin devasıdır diyerek mührünü vurması gerekir.
nbsp;
HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı: Biz kendi işimize bakarız. Barajı geçebilmek onların derdi olsun.
nbsp;
Hakkari'deki havalimanı açılışı: AK Parti Türkiye'ye çok şey kazandırdı. Türkiye'nin hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürdük. HDP, ülkeyi seviyorsa, orayı kalkındıracak hizmetlerin engellenmesine ses çıkarmalı. Türkiye partisi olmak lafla olmuyor.
nbsp;
Selahattin Demirtaş'ı davet ettim, gelemez. Hakkari milletvekilisin, buyur bu gurura sen de ortak ol dedim. Geleceksin kardeşim. Orada sana ayıp yapan olursa en önce karşısına ben çıkarım.
nbsp;
Çözüm süreci: Çözüm sürecinin sahibi iktidardır. Geldiğimiz noktada silahlar bırakılmadı. Kobani olaylarının sorumluluğu Demirtaş'ın omuzundadır.
nbsp;
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışlara katılması: Türkiye hukuk devletiyse verilen kararları kabul etmemiz lazım. YSK'nın verdiği kararlar kesindir ama bunlar başka yerlere gidiyorlar. Cumhurbaşkanı ülkenin eserlerini toplu olarak açıyor. Cumhurbaşkanı açılışlara gidiyor, bunda ne zarar var? Muhalefet halinden memnun. Sahada bir AK Parti var, bir HDP var. Sanki HDP'nin oy alması diğer partileri sevindiriyor. Amaç AK Parti'yi aşağıya çekmek.
nbsp;
Koalisyon tartışması: Türkiye'de koalisyon olmaz, AK Parti tek başına iktidar olur. Bana 'Koalisyon olursa ne olur?' diye soruldu. AK Parti koalisyon yapmaz, seçim olur, iktidar olur.
nbsp;
Kemal Derviş'in sözleri: Kemal Derviş işsiz sanırım. Koalisyonların kurtarıcısı olduğu için koalisyon olsa bize de ekmek çıksın diye düşünüyor.
nbsp;
Seçim güvenliği: Küçük partiler sandıklara daha fazla sahip çıkar. İktidar partileri o kadar azimli olmaz. Burada en avantajlı HDP, sonra MHP, sonra CHP'dir. AK Parti'de heyecan azalması doğal.
nbsp;
Sandık namustur. Orada çalınacak oy, oy veren vatandaşa en büyük haksızlıktır. HDP'nin tehditleriyle ilgili belgeler, duyumlar var. Güvenlik kuvvetleri gereğini yapacak. Vatandaşa da görev düşüyor. Tehditlere boyun eğmeyecek, güvenlik güçlerine haber verecek. Terör örgütü HDP'ye örtülü destek veriyor, bunu biliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...