CHP, HDP ile o konuda uzlaştı

CHP, HDP ile o konuda uzlaştı

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu ve HDP'li Fırat'ın görüşmede, 12 Eylül'den kalan yasaların tasfiyesi konusunda görüş birliğinde olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün MHP'nin TBMM Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'nin TBMM Başkanı adayı Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüştü.


Kılıçdaroğlu ile Fırat görüşmesinde her iki parti TBMM'nin 25. Dönem'de 12 Eylül darbesi döneminden kalan yasaların tasfiyesi konusunda uzlaştı.
nbsp;
Kılıçdaroğlu'nun 2008 yılında "uyuşturucu baronu" olmakla suçladığı ve bu suçlama nedeniyle Ak Parti'deki görevinden istifa etmek zorunda kalan Fırat görüşmeye HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile katıldı.


Görüşmenin ardından gazetecilerin soruları üzerine, CHP ile parlamentonun kanunlar fabrikası olmaktan çıkarılıp, gerçek anlamda çalışması, milletvekillerinin ve parlamentonun itibarının sağlanması, Türkiye'de, siyasi partiler ve seçim kanunu gibi önemli kanunların bir an önce değiştirilmesi konusunda aynı görüşü paylaştıklarını belirterek, şunları ifade etti:
nbsp;
"Özellikle darbe yasalarının bir şekilde tasfiye edilerek, Türkiye'de demokratik sürecin önünün açılması konusunda da bir mutabakat içerisindeydik. Bütün siyasi partilerin adaylarının tamamı, Meclis'i yönetmeye muktedir, birikime sahip arkadaşlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...