Yeni Meclis Başkanı'ndan ilk açıklama!

Yeni Meclis Başkanı'ndan ilk açıklama!

Politika Haberleri

CHP'nin adayı Deniz Baykal ile son tura kalan ve başkanlık yarışını kazanan İsmet Yılmaz oldu. İsmet Yılmaz başkan seçilmesinin ardından ilk kez konuştu.

İşte İsmet Yılmaz'ın konuşmasında şunları kaydetti: nbsp;

'Omuzlarıma yüklediğiniz görev nedeniyle hepinize ayr ayrı teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanlığı görevim de hukuken sona ermiştir. Görevde kaldığım süre üzerince, tam bir tarafsızlıkla hizmet etmeye çalışacağımı garanti ediyorum. Destek ve uyarılarınız için teşekkür ederim. İlk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Meclis'te çalışmış tüm vekilleri, başkanları şükranla yad ediyorum. Yeni yasama döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Bu Meclis gazi Meclis'tir. Burası demokrasinin kalbidir. Bize düşen Meclis'in itibarını en yüksekte tutmaktır. Yapacak çok işimiz ancak çok az zamanımız var. Kum saati işlemektedir. Bu da bize Meclis'in her anını değerlendirmemiz gerektiğini göstermektedir. Milletimiz öncelikle yeni bir anayasa beklemektedir. Bu yeni anayasayı birlikte yapmamız gerekmektedir. Evrensel değerlerle birlikte yeni anayasanın ömrü uzayacaktır. Toplumsal çeşitliliği koruyarak barış içerisinde yaşanacak bir siyasal düzeni tahkim etmek de bu Meclis'in görevidir. Çoğulculuk herkesin kendi kimliği ile toplumsal ve siyasal yaşama katılmasıyla mümkündür. Adalet, eşitlik, özgürlük ve insan hakları gibi evrensel değerleri benimseyen bir Türkiye ile geleceğimize umutla bakabiliriz. Yüce Meclis'i saygı ile selamlıyorum.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...