MHP ve HDP arasında Dilek Öcalan krizi

/ Kaynak: AA
MHP ve HDP arasında Dilek Öcalan krizi

Politika Haberleri  / AA

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

nbsp;HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, oy oranlarının, nbsp; Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim sonuçlarını ilan ettiği saate kadar geçerli nbsp; veriler olduğunu, Meclis'teki bütün dağılım ve görevlendirmelerin, partilerin nbsp; sandalye sayısı üzerinden yapılması gerektiğini belirtti.
nbsp;
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baluken, MHP'nin, Meclis nbsp; Başkanlık Divanı'nın oluşumuna dair itirazlarına ilişkin kendilerine resmi bir nbsp; bilgi iletilmediğini ifade etti.
nbsp;
nbsp;Meclis İçtüzüğü'nün bu konuda son derece net olduğunu vurgulayan nbsp; Baluken, parti gruplarının Meclis aritmetiği içindeki oranlarına bakılarak nbsp; dağılımın yapılabileceğini kaydetti.
nbsp;
nbsp;Oy oranlarının, YSK'nın seçim sonuçlarını ilan ettiği saate kadar nbsp; geçerli veriler olduğunu, sonraki bütün dağılım ve görevlendirmelerin, partilerin nbsp; sandalye sayısı üzerinden yapılacağını ve aynı sandalye sayısına sahip siyasi nbsp; partilere eşit oranda üyelik hakkı düştüğünü belirten Baluken, "Bu nedenle yapmış nbsp; oldukları itiraz, son derece yersiz ve geçersizdir. Sanırım MHP'nin siyasi nbsp; tutumuyla ilişkili bir durumla karşı karşıyayız. Bu tavır sosyal medyada da alay nbsp; konusu oluyor" dedi.
nbsp;
nbsp;Bir gazetecinin "MHP'nin, Dilek Öcalan'ın Başkanlık Divanı'nda nbsp; oturmaması için itirazda bulunduğu iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine nbsp; Baluken, nbsp; "Cevap vermeye değer bir konu değil. Orada kimin oturacağını, halkımız nbsp; belirler. MHP'nin belirleme hakkı da haddi de yoktur" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...