Yeni vekiller çok hızlı başladı, soru önergesi sayısı 50!

Yeni vekiller çok hızlı başladı, soru önergesi sayısı 50!

Politika Haberleri

Henüz hükümet kurulmamasına rağmen bir haftada bakanların cevaplaması talebiyle verilen soru önergesi sayısı 50'yi buldu.

Mecliste 25'inci dönemin ilk soru önergesini HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yemin töreninin yapıldığı gün verdi. Kürkçü, o dönem Milli Savunma Bakanı olan ve daha sonra TBMM Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'a yönelik önergesinde, zorunlu askerlik hizmetini yaparken şüpheli şekilde ortadan kaybolduğu iddia edilen bir erin durumunu sordu. Yılmaz'a yeni makamındaki görevine ilişkin de ilk soru önergesi verildi. CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, milletvekili oda sayısının yetersizliğini ve bahçe lokantanın kapatılmasını önergesine taşıdı; bilgi istedi. Van İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ndeki uzman doktor ve ekipman eksikliğinden Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı bir mahallede yaşanan su baskınına; Artvin'in Ardanuç ilçesinde izinsiz orman kesimi yapıldığından Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'ndeki bazı öğrencilerin gözaltına alınmasına kadar farklı illerdeki problemler Meclisin faaliyete geçmesiyle birlikte gündeme taşındı. Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylar sebebiyle Türkiye'ye gelen Ezidilerin sorunlarına ilişkin bazı detaylar Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruldu. nbsp;Soru önergelerinin çoğunda muhatap Başbakan Davutoğlu oldu. nbsp;
Oğuzhan Şahin ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...