AK Parti'li Öznur Çalık'tan muhalefet partilerine sert mesaj!

/ Kaynak: AA
AK Parti'li Öznur Çalık'tan muhalefet partilerine sert mesaj!

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'tan muhalefet partilerine sert mesaj: Eğer susuyorsak bilsinler ki...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Maalesef görüyoruz ki muhalefet partileri milletten mesajı alamamış ve hepsi seçimden sonra milleti hükumetsiz bırakmak adına her gün yeni bir açıklamayla bizi karşı karşıya bırakıyorlar. Eğer bu yapılan konuşmalarda susuyorsak bilsinler ki millet iradesine olan saygımızdandır" dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesini ziyaret eden Çalık, Türkiye'nin üst akılla değil milletin aklıyla yönetilmesi gerektiğini belirtti.

7 Haziran seçimlerinde milletin aklının, iradesinin koalisyonsuz bir hükümet ön görmediğini aktaran Çalık, "Şimdi yapılması gereken koalisyon çalışmalarına samimiyetle, iyi niyetle ve ihlasla hep beraber 'milleti hükümetsiz bırakmamak için çalışıyoruz' denmesi lazım" diye konuştu.

Siyasi partilerin birbirine karşı seçim öncesinde kullandığı cümlelerin herkesin hafızasında olduğunu ancak 7 Haziran seçimlerinde muhalefet partilerinin de milletten mesaj aldığını bilmesi gerektiğini kaydeden Çalık, şöyle devam etti:
"Biz de iktidar partisi olarak mesajımızı aldık. Maalesef görüyoruz ki muhalefet partileri milletten mesajı alamamış ve hepsi seçimden sonra milleti hükumetsiz bırakmak adına her gün yeni bir açıklamayla bizi karşı karşıya bırakıyorlar. Eğer bu yapılan konuşmalarda susuyorsak bilsinler ki millet iradesine olan saygımızdandır. Bilsinler ki eğer cevap verilmiyorsa vakur duruşun, Başbakanımızın duruşundaki duruşun en önemli sebebi milletin istekleri doğrultusunda bir hükumeti kurma arzusu ve isteğidir."
Milletin hükümetsiz bırakılmaması gerektiğini dile getiren Çalık, bunun en önemli sebebinin de ekonomik istikrarın sürdürülmesi olduğunu belirtti.
AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de her anlamda istikrar yaşandığını kaydeden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dolayısıyla biz 7 Haziran öncesi geçmiş dönemlerin koalisyon hükümetlerinin Türkiye'ye yaşattığı sorunları hep gündeme getirdik ve 75 sente muhtaç olan bir Türkiye'den bugün dışarıya borç verebilecek bir ülke haline gelebilmek bizim için çok büyük bir onurdu. Şu an döviz rezervimiz 130 milyar dolar ve IMF'ye borcu sıfırlamış 26,5 milyar dolardan şu anda borç verebilecek bir ülke durumuna gelmiş durumda. Milletimizin ön görüsüyle tek başına iktidar olamıyoruz. Yapılması gereken koalisyon görüşmelerinde AK Parti'siz bir koalisyonun da olmayacağı çok açık. Biz koalisyon çalışmaları için yarından itibaren Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle Başbakanımız görüşmelere başlayacak."


Türkiye'de ekonomik istikrarı sağladıklarını anlatan Çalık, ekonomik istikrarın getirmiş olduğu Türkiye fotoğrafıyla hasta adam fotoğrafını ortadan kaldırmak için çok mücadele ettiklerini ifade etti.

Çalık şimdi güçlü bir Türkiye olduğunu vurgulayarak, "Bu güçlü Türkiye fotoğrafını da bırakın yurt dışından insanları, şu anda Türkiye'nin gücünü kabul etmeyen HDP milletvekillileri dahil olmak üzere 'iflasın eşiğindeki Yunanistan'a borçlarını biz ödeyelim' diyorlar. Türkiye olarak ödeyelim diyorlar. Bu bizim ne kadar büyük bir devlet olduğumuzu ve 12 yıllık hükümetinde nasıl istikrar sağladığının en önemli göstergesi" diye konuştu.

- Yunanistan'daki ekonomik kriz

Yunanistan'daki ekonomik krize de değinen Çalık, pazar günü yapılan oylamada halkın yüzde 60'ının Yunanistan'ın borçlarını ödeme ve yapılandırma konusunda 'hayır' oyunu kullandığını anımsattı.
Yunan halkının 'evet' oyu kullanması halinde farklı bir tablonun ortaya çıkacağını ifade eden Çalık, "Sene 2004 ve biz Azerbaycan'a uluslararası bir toplantı için gittik. Ben Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesiyim ve uluslararası bir toplantıya gittiğimizde daha 2004 yılında Yunanistan'dan milletvekili arkadaşımız dedi ki 'bize de bir tane Tayyip Erdoğan lazım' ve o gün Yunanistan milletvekilinin söylemiş olduğu cümle bugün ne kadar gerek ve şart olduğunu çok net gösteriyor. 2002'deki Yunanistan'la ekonomik göstergelerimiz birbirine çok yakındı. Birbirine benzer göstergeler vardı ama bugün binlerce kere şükürler olsun Türkiye dimdik ayakta Yunanistan iflasın eşiğinde. İşte Türkiye'nin dimdik ayakta durmasının sebebi 12 yıllık AK Parti iktidarıdır" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...