Davutoğlu açıkladı! Seçim barajı düşecek mi?

Davutoğlu açıkladı! Seçim barajı düşecek mi?

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu katıldığı televizyon programında seçim barajıyla ilgili olarak 'Seçim barajının düşürülmesinden yanayım" dedi.

Başbakan Davutoğlu, katıldığı programda "Yüzde 10 seçim barajını kaldıracak mısınız" sorusuna karşılık, bir hükumet ortaklığı olacaksa buna partilerle istişare yaparak karar vereceklerini söyledi. "Bu 5 olur, 7 olur. Bu bütün partilerle birlikte yapılırsa iyi sonuç verir ama kesinlikle düşürmek. Sayın Cumhurbaşkanı'nın başbakanlığı döneminde tümüyle kaldırmayı da teklif ettik biz. Dolayısıyla orada hiçbir tereddüt yok" diyen Davutoğlu, kurulacak bir hükumetle, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nda değişiklik yapılmasını da gerekli gördüklerini ifade etti.
Davutoğlu, "Benim siyasi ve hukuk komisyonundaki arkadaşlara verdiğim talimatlardan biri Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılması gereken değişiklikler. Seçimin daha güvenli yapılabilmesi gibi. Her iki konuda netiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...