Erdoğan'dan namaz sonrası önemli açıklamalar

Erdoğan'dan namaz sonrası önemli açıklamalar

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;


Milletimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Tüm İslam dünyasının barışına vesile olmasını temenni ediyorum. Hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşamadan oruçlarımızı tuttuk. Şartlar itibariyle yaz mevsimi olmasına rağmen gayet kolaylıkla geçirdiğimiz bir sınav oldu. Ülkemizin birliğine beraberliğine kast edenler var. Böyle bir atmosfer içerisinden bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimleri sonrası en fazla oy almış olan AK Parti Genel Başkanı'na hükümeti kurma görevi verdik. Sayın Başbakan şu an itibariyle 3 siyasi partinin genel başkanını da ziyaret etti ve görüşmelerini yaptı. Yapılacak değerlendirmelerden sonra da ikinci turu hangi siyasi partilerle yapılacağını da göreceğiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla da bazı değerlendirmeler yapacağını bana ifade ettiler. Bütün bu şartlar neticesinde bir koalisyon oluşmuyorsa kapısı çalınacak olan merci milli iradedir.


GÜNEYDOĞU'DA BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAYAMIYORUZ
Ülkemizin Güneydoğusu'nda bayramı bayram gibi yaşayamıyoruz. Tırlar yakılıyor bölücü terör örgütü tarafından. Silvan'da önemli bir barajı yıkmak ve onun yapımını engellemek gibi bir gayretle karşı karşıyayız. Bu şartlar altında parlementoda temsil kabiliyeti olan uzantının kalkıp elinden geleni yapması lazım. "Bizim organik bağımız" yok diyorlar ama organik olmasa da inorganik bağınızın olduğunu biz istihbari bilgilerden biliyoruz.


SENFONİ ÇIKMAZ KAKAFONİ ÇIKAR
Yüzlerce köyde bir partiye silme oy çıkıyorsa ve diğer partilere sıfır oy çıkıyorsa bu düşünüdürücüdür. Silahlarla kaleşlerle tehditler var. Eğer demokrasiye inanıyorlarsa her şeyden önce buna inanıp yaşamaları lazım. Kardeşlik bağları içerisinde bir Türkiye'yi imar etme eşiğindeyiz. Siyasiler hassas davranmalı. Eğer birbirinize şartlarınızı dayatmaya çalışıyorsanız ortaya bir senfoni çıkmaz kakafoni çıkar ama biz senfoni arıyoruz.


ADA'YA HAVALE ETMEK AYRI BİR KONU
Ben "Dolmabahçe Mutabakatı" ifadesini asla kabul etmiyorum. Neyin mutabakatını kimle sağlıyorsunuz. Bu mutabakatın yeri parlamentodur. Bölücü terör örgütüne sırtını dayamış olanlarla bir mutabakat asla düşünülemez. "Bizim silahları bırakın dememizle silahlar bırakılmaz" yaklaşımı ayrı bir konu, "bunu 'Ada'ya havale ediyoruz" demek ayrı bir konu.


6-7-8 Ekim tarihlerini unutmam mümkün değil. İnsanları sokağa davet edenlerin neticesinde 50 kişi öldü. Öldüren Kürt, ölen Kürt. Ondan sonra eline saz ver, cici çocuk gibi görün meydanlarda!


ABD-İRAN ANLAŞMASI
Sayın Ruhani ile bir telefon görüşmesi yaptık dün akşam. Kendileri nükleer konusundaki mutabakatın insanlığa hayırlı olmasını diledi. Kendilerinin çok umutlu olduklarını ve bu işin kararlı bir şekilde yürüyeceğini bana ifade etti. Bölge açısından önemli bir gelişmedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...