HDP'li vekilden akıl almaz tehdit

HDP'li vekilden akıl almaz tehdit

Politika Haberleri

HDP seçim öncesi söylemini değiştirdi. Ilımlı yaklaşımın yerini tehditler aldı.

Türkiye'nin partisi sloganıyla seçim barajını aşarak yüzde 13'e yakın oy oranıyla meclise giren HDP, çark etti. nbsp;HDP'lilerin seçim öncesi verdiği olumlu mesajlar, yerini tehdite bıraktı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın AK Parti heyetinin bayram ziyareti sırasında sarfettiği sözler, bu değişimi bir kez daha gözler önüne serdi. Kameralar önünde yapılan "barış" sohbeti, kameralar çıkınca çözüm süreci ve bölgedeki PKK tehdidine yoğunlaştı. AK Parti'nin genç milletvekillerinden Mahmut Sami Mallı, "HDP olarak 7 Haziran seçimleri öncesi gençlik politikalarınız ile 7 Haziran sonrası gençlik politikalarınız arasında bir fark olacak mı?" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Gençler bizim kontrolümüzde değil" yanıtını verdi. Aydoğan, "Gençler tamamen Kandil eksenli PKK kontrolünde. Çözüm sürecinin devam etmesi lazım. Üniversiteli ve liseli 10 bine yakın genci biz dağa çıkma konusunda tutamayız" dedi.


AK Parti pabuç bırakmadı


Nursel Aydoğan'ın bu sözleri üzerine, AK Parti Milletvekili Erol Kaya, HDP'nin kendini dışlamasının mümkün olamayacağını vurgulayarak, "Sizler, bölgede PKK'nın silahla insanları tehdit etmesi sonucu oy almanın keyfini sürüyorsunuz. Geçin bunları. AK Parti, devletin ceberut yüzünü tasfiye etti. Bölgeye yatırım getirip istihdam sağladı. Ancak o kadar yapılan işlerin yerini şimdi bölgede PKK tehdidi aldı. Halk da sizi tasfiye edecek" diye konuştu.


DEMİRTAŞ DA 'ETKİMİZ YOK' DEMİŞTİ nbsp;


HDP'deki söylem değişimi Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarıyla başlamıştı. Demirtaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, PKK'ya silah bıraktıramayacaklarını belirterek, "Biz çağrı yapsak dahi PKK bunu anlamlı bulabilir, değerli bulabilir fakat kesinlikle bunu bir talimat olarak algılamaz" demişti. Demirtaş, nbsp;"Biz silahlar konusunda Öcalan kadar etkili olamayız. Bu bir gerçektir. O nedenle Öcalan'ın dışlayan bir müzakere formülü gerçekçi değildir. Herkes bu konuda gerçekçi davranmalı ve yıllarca Öcalan'sız çözüm arayışlarını sonuç almadığını görerek artık zaman kaybından vazgeçilmelidir. HDP önemli ve güçlü bir aktördür meşruiyetini halktan alan bir aktördür. Ama Öcalan'ı hiçleştirecek bir formül de gerçekçi olmadığı için HDP de böyle bir tutum içinde olamaz." diye konuşmuştu.


Kaynak: STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...