MHP'li Kalaycı'dan, taşeron işçilere kadro verilmesi için kanun teklifi

/ Kaynak: DHA
MHP'li Kalaycı'dan, taşeron işçilere kadro verilmesi için kanun teklifi

Politika Haberleri  / DHA

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, yüz binlerce işçinin insanca çalışma koşullarından uzak ve iş güvencesinden yoksun biçimde taşeron şirketler vasıtasıyla çalıştırıldığını belirtti. Kalaycı, taşeron işçilerin kamuda aynı yerlerde ve hizmetlerde, aynı işi yapmalarına rağmen statülerinin farklı olması nedeniyle çalışanlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden de birçok farklılık bulunduğunu bununda Anayasa'nın eşitlik ve adalet ilkelerine aykırı olduğunu kaydetti.
Kalaycı, kanun teklifinde, "Kamu kurum ve kuruluşlarında, kamu hizmetlerinin gerektirdiği sürekli görevlerde hizmet alımı yoluyla alt işveren (taşeron) işçisi olarak çalışanlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde yazılı olarak başvuranlar, varsa aynı unvanlı ya da niteliklerine uygun sürekli işçi ve memur kadrolarına, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanacak esaslar çerçevesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde çalıştığı kurumlarınca atanırlar" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...