Kılıçdaroğlu erken seçim geliyor dedi

Kılıçdaroğlu erken seçim geliyor dedi

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim ihtimalini yüksek gördüğünü söyledi.

Yeni Şafaek gazetesine röportaj veren CHP Lideri, koalisyonun Türkiye'yi rahatlatacağını söylese de, erken seçim ihtimalinin daha yüksel olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, olası seçimde MHP'nin oy kaybedeceğini düşünüyor.


İşte röportajdan ilgili bölüm;


ERKEN SEÇİM İHTİMALİ YÜKSEK
Bir erken seçim ihtimalini mümkün görüyor musunuz?


Evet. Ben erken seçim ihtimalini daha yüksek görüyorum. Koalisyon için iyi niyetli atılmış adımlar var ama gerçekçi olarak baktığımızda bunun bazı zorlukları var.


MHP OY KAYBEDER
Öngörünüz ne olur, bir erken seçim olursa?


CHP açısından çok fazla şey değişmez. Bazı anketler bizi bir puan artmış gösteriyor. Bir puan artar mı, bilmiyorum ama MHP oy kaybedebilir. Bu da hükümet kurma aşamasında biraz rijit davranmasıyla ilgili olabilir. Ama bence şöyle değerlendirmek en doğrusu; diyelim ki bir erken seçim oldu Adalet ve Kalkınma Partisi tekrar iktidar oldu. Tek başına iktidar olmak için 18 vekil eksiği var, bunu 25 sayı artırdı. Bu çoğunlukla 4 yıllık bir iktidar çok zor olur ve bu muhalefetle götüremez. Karar veremez, anayasayı değiştiremez, Kürt sorunu gibi devasa bir sorunu çözemez. Hele Ortadoğu'daki bu politika böyle devam ederse Türkiye çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalır. O nedenle koalisyon gerçekten de çok sağlıklı bir çıkış yolu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...