Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP, emeklilikte yaşa takılanların durumunu Meclis'e taşındı

/ Kaynak: İHA
CHP, emeklilikte yaşa takılanların durumunu Meclis'e taşındı

Politika Haberleri  / İHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), emeklilik için yaş haddini bekleyenlerin mağduriyetlerini TBMM gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit tarafından hazırlanan önergede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak durumun yanıtlanması istendi. Önergede, konuyla ilgili olarak hükümetin yaklaşımının ne olduğu ve çalışmaların hangi aşamada bulunduğu sorgulandı.
Önergede şu sorulara yer verildi:
"Ülkemizde halen prim günü ve sigortalılık süresi dolduğu halde yaşı beklediği için emekli olamayanların sayısı ne kadardır? Resmi olmamakla beraber 100 binin üzerinde olduğu bilinen bu kişilerin emekli edilmesinin doğuracağı mali yük ne kadardır?
- 1999 yılında çıkartılan yasanın geriye doğru yürürlüğünün olması ve emeklilik yaşının kimileri için 3, kimileri için 17 yıl uzaması, Anayasanın eşitlik ilkesiyle bağdaşmakta mıdır?
- Hemen her yıl gündemde olan, hazırlık yapıldığı söylem ve iddialarıyla yaşa takılanları bir umutlandırıp bir hayal kırıklığına uğratan bu sorunun kalıcı olarak çözüme ulaştırılması konusunda halen bakanlığınızda bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu konuda bir takvim öngörülmekte midir?
- Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma yapıldığı ve bu çalışmanın içerik olarak emekli olmasına iki yıl ve daha az süre kalanları kapsayacağı, maaşlarında yüzde 7-11 oranında kesinti yapılmasını kabul edenlerin emekli edileceği iddiaları ne kadar doğrudur? Bu çözüm, emeklilik için prim ve gün sayısını tamamlayanların elde ettikleri hakkın gaspı anlamına gelmemekte midir?
- Hem prim ödeme gün sayısı hem de sigortalılık süresini doldurmuş olan ama son şart olan yaş şartını yerine getiremeyenlere bir kez olmak üzere emeklilik hakkı tanınmasına yönelik kalıcı bir çözüm konusunda neden bir adım atılmamaktadır?" nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...