Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlendi

HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlendi

Politika Haberleri

HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız'ın yalanladığı silah kaçakçılığı görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada savcılık görüntüleri doğruladı

Şanlıurfa Ceylanpınar Başsavcılığı PKK'ya teslim edilmek üzere götürülen bombalar ile diğer silahları HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın teslim alındığı iddiaları üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

MOBESE görüntüleri ve şüphelilerin ifadelerini alan Başsavcılık, Sarıyıldız'ın silahları teslim almak üzere silah kaçakçıları İsmail Çelik ve Halil Merç ile buluştuğu sonucuna vardı.

Başsavcılık Sarıyıldız hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına vahim nitelikte silah kaçakçılığı yapmak" suçlarından fezleke düzenledi.

TBMM'ye iletilmek üzere Şanlıurfa Başsavcılığı'na gönderilen fezlekede Sarıyıldız'ın yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Fezleke Meclis'e ulaştıktan sonra Sarıyıldız'ın dokunulmazlığı için oylama yapılacak. Kaldırılırsa Sarıyıldız 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.


Kaynak : Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...