Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin ile ticarette milli para dönemi başlayabilir

Çin ile ticarette milli para dönemi başlayabilir

Politika Haberleri

Çin-İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ile milli paralar ile ticaret yapılması konusunun etraflıca görüşüldüğünü belirtti.

Çin gezisi kapsamında Çin İş Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında Türkiye ile Çin arasında ekonomik alanda yaşanan gelişmelere değinerek iki önemli gelişmeyi aktardı.Türk-Çin Üniversitesi'nin kurulmasını istediklerini belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ticarette ise ''Milli para'' döneminin başlaması gerektiğine vurgu yaparak, bu konunun ikili görüşmelerde etraflıca ele alındığını akatardı.

İPEK YOLU CANLANIYOR

Tarihi İpek Yolu'nu canlandırmak için Türkiye'nin elinden geleni yaptığına vurgu yapan Erdoğan, bu projenin başarısının iki ülke açısından stratejik açıdan da çok önemli gördüklerini belirterek, Bakü-Tiflis-Kars projesine değindi ve bu proje ile de Pekin'den Londra'ya kadar kesintisiz bir ağın ortaya çıkacağını söyledi.

ÇİNLİ İŞ ADAMLARINA NÜKLEER SANTRAL SİNYALİ

Çinli işadamlarına Türkiye'deki yatırım fırsatlarından da bahseden Erdoğan, 3. Nükleer santral projesinden bahsederek Çinli iş adamlarına yatırım sinyali verirken, Türk şirketlerinin de enerji alanında Çin'de yatırım yapmak istediğini aktardı.

ÇİN İLE TİCARETTE ''MİLLİ PARA'' DÖNEMİ

Konuşmasının devamında iki önemli gelişmeyi de dile getiren Erdoğan, gelecekteki yatırımlar için Türk-Çin Üniversitesi kurulmasını istediklerini aktarırken, döviz kuru baskısından kurtulmak için ise Yuan - TL kapsamında Milli paralar ile ticaret yapılması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan bu konunun görüşmelerde etraflıca ele alındığına da vurgu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...