Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP dokunulmazlık için 'Hodri meydan' dedi!

/ Kaynak: DHA
CHP dokunulmazlık için 'Hodri meydan' dedi!

Politika Haberleri  / DHA

CHP'li Ağbaba, "Dokunulmazlık kaldırılacaksa 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki milletvekili heyeti, Adıyaman'da sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüp incelemelerde bulundu. Ağbaba, "Dokunulmazlık kaldırılacaksa 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 'Hodri meydan' diyoruz" dedi. nbsp;
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in yer aldığı heyet, son günlerde terör olaylarıyla gündeme gelen Adıyaman'da sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip görüşmelerde bulundu. CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi ve CHP İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ile birlikte nbsp;cemevini ziyaret eden Veli Ağbaba ve beraberindeki heyet görüşmelerde bulundu. 'CUMHURBAŞKANI BİZİM DEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİ'
Türkiye'deki huzur ve barış sürecinin sadece 1 kişinin kaprislerine bırakılmış durumda olduğunu söyleyen Ağbaba, çözüm sürecinin TBMM'de yürütülmesi ve şeffaf olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Hiç kimse Türkiye'de kan akmasını istemiyor. Türkiye'de silahlar değil, siyasetin konuşulması gerekiyor. Cumhurbaşkanın bu konularda çok karışmaması gerekiyor. Cumhurbaşkanı her konuştuğunda maalesef Türkiye gerginleşiyor. Biz bu konuda Türkiye'de tekrar siyasetin devreye girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda herkesi göreve davet ediyoruz."
'SADECE KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI OLSUN'
Bugünlerde Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla dokunulmazlık tartışmasının tekrar başladığını kaydeden Veli Ağbaba şöyle devam etti:
"Cumhuriyet Halk Partisi bu konudaki görüşü net. Dokunulmazlık kaldırılacaksa 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Yolsuzluğa bulaşanların da, hırsızlık yapanların da, herkesin de dokunulmazlığının kaldırılmasını; herkesin yargıda eşit olmasını istiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 'Hodri meydan' diyoruz. Biz bütün milletvekili arkadaşlarımızla birlikte dokunulmazlığın sadece kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılmasını doğru buluyoruz. Ancak dokunulmazlığın bir siyasi şantaj olarak kullanılmasına karşıyız. Cumhurbaşkanı dokunulmazlığı şantaj olarak kullanıyor."
Adıyaman'da çocukları IŞID'e katılan ailelerle görüştüklerini de anlatan Ağbaba, "Aileler çocuklarının IŞİD'e katıldığını, devletin bu konuda hiç bir şey yapmadığı, resmen devletin kontrolünde IŞİD'e katıldıklarını aileler açıkça ifade ediyorlar" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...