Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'li başkan Lice'de yol kesti!

HDP'li başkan Lice'de yol kesti!

Politika Haberleri

HDP'li Lice Belediye Başkan Yardımcısı Harun Erkuş tutuklandı.

Güneydoğu'da artan terör eylemlerinin ardından başlatılan operasyonlar sürerken, Diyarbakır'da gözaltına alınan HDP'li Lice Belediye Başkan Yardımcısı Harun Erkuş'un eylemleri organize ettiği belirlendi. Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçelerinde, halkı tehdit ederek Bingöl-Diyarbakır karayolunda yol kesme ve güvenlik güçlerine saldırı eylemlerini organize edenlere yönelik eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Çok sayıda adrese düzenlenen baskında, HDP'li Lice Belediye Başkan Yardımcısı Harun Erkuş'un da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü, savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Harun Erkuş ile Abdullah Hocaoğlu, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan çıkarıldıkları 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
nbsp;
İL BAŞKANI CEZAEVİNDE
nbsp;
Öte yandan, Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda eylem hazırlığı içinde oldukları öne sürülen HDP (DBP) İl Eş Başkanı Mervan Temiz'in de bulunduğu 9 kişi yakalandı. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin engellenmesine yönelik 28 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda Mirzan Mahallesi Çamlık mevkisinde eylem hazırlığı yapan 9 kişi suçüstü yakalandı. Şüpheliler ile daha önce gözaltına alınan bir zanlı, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Demokratil Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Mervan Temiz ile M.K, F.T, O.B ve C.U., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. H.B, M.A, B.A ve Ö.K'nın da adli kontrol uygulaması kapsamında serbest bırakıldı. Daha önce eylemlere katıldığı tespit edilen V.K.S de tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Yeni Şafak)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...