Bakan Çelik'ten koalisyon açıklaması

Bakan Çelik'ten koalisyon açıklaması

Politika Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

İşte Çelik'in açıklaması:
nbsp;
Siyasi partiler arasında görüşme olması çok doğal. Sanki çok büyük bir yanlış veya gizli bir şey yapılıyormuş gibi gizemli bir hava vermeyi doğru bulmuyorum. Bu, komuoyu nezdinde çok açık bir şekilde değerlendirildi. Ve sayın Başbakanımız tarafından da ifade edildi. Siyasi partileri hiçbir ayrıma tabi tutmadan, sayın Başbakanımız tarafından heyetler arası ziyaretler gerçekleştirildi. O ziyaretlerde elde edilen veriler çerçevesinde tüm siyasi partilerle ilişkilerimiz oldu. nbsp;
nbsp;
CHP ile görüşmede bir koalisyon istikşafi görüşme dediğimiz, o çerçevede koalisyona yönelik görüşmeler oldu. Ama MHP ile bir araya geldiğimizde genel başkanların görüşmelerinde ortaya çıkan tablo şuydu; "İki parti arasındaki görüşmelere dönü kapıları kapatmayalım, kapı aralıklı olsun, bu çerçevede olup bitenlerle ilgili ihtiyaç duyulursa görüşlerimizi birbirimize aktaralım. Ve gelişen şartlara göre yapılması gereken değerlendirmeler varsa partiler kendi bünyelerinde değerlendirebileceği gibi genel başkan düzeyinde de bir araya gelinebilir." şeklinde bir değerlendirmemiz olmuştu.
nbsp;
MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın ile iki kez görüşmem oldu. Oturduk, belki de 1,5 saate aşkın bir süre içinde ikili bir değerlendirme yaptık. Bu bir koalisyon görüşmesi değil. Bu tamamen genel başkanların heyetler halindeki görüşmesinde aralanmış olan kapı mantalitesi çerçevesinde yapılan karşılıklı bilgilendirmelerdir. Her iki partinin olmazsa olmazları ile ilgili kendi aramızda değerlendirmeler yaptık. Ama tekrar söylüyorum; her iki partinin de koalisyon görüşmesi kararı almadıkları için o noktada olmadığı için tamamen iki parti arasındaki diyaloğu içeren görüşmelerdir.
nbsp;
CHP ile koalisyon görüşmelerinin sonucunu MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile konuşuruz.
nbsp;
MEMURLA TOPLU SÖZLEŞMELER
nbsp;
Artık memurlarımızın ve emeklilerin ücret artışları masada belirleniyor. Bu, 2 yılda bir, Ağustos ayında bir aylık süre tartışılıyor ve karara bağlanan şeylerde uzlaşma varsa var, yoksa hakem heyetine gidiyor. Hakem heyetinin belirlediği tablo ne ise, o yürürlüğe giriyor. Şimdi biz de 3 Ağustos'ta başladık, ilk toplantımızı yaptık. Ve hemen 11 hizmet kolları ile ilgili dün en üst düzey kurumların yöneticileri ile sendika temsilcileri bir araya geldiler. Ve bu Cuma gününe kadar bütün hizmet kollarında üst düzey yöneticilerin katılımı ile ne ihtiyaç var, hizmet kollarında ne olması gerekiyor? Bunlar Salı günü karara bağlanacak. Yani Salı günü diyeceğiz ki; 11 himzet kolunda yaşanan sorunlar şunlardır, devlet olarak bizim yapabileceklerimiz bu iyileştirmelerdir, sendikaların da talepleriyle örtüme çabasında içinde olacağız. Salı gününden sonra ise genel itibariyle oransal artışın ne olacağına dair değerlendirme yapacağız. Bunlara 20 Ağustos'a kadar şekil vermiş olacağız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...