CHP'de rüşvet skandalı!

CHP'de rüşvet skandalı!

Politika Haberleri

Şişli Belediye Başkanı'nın eski danışmanı Ali Adnan Aslan suskunluğunu Akşam'a bozdu.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kendisini rüşvet almakla suçlayan Ali Adnan Aslan ile ilgili 'Dava Açacak mısınız?' sorusuna "Hayır açmayacağım. Ben o ismi unuttum" demesine eski danışmandan zehir zemberek cevap geldi. Aslan, "Sürece zarar vermek istemiyordum. Onun için hep susuyordum. Benim ismimi unuttuğunu söylüyor. Benim adımı unutması mümkün değil. Korkusu yüzünden her sabah ofisime gelip yarım şişe viski içerdi. 'Beni koruyun' diyordu. İnönü soyadına güvenmesin. Madem çok temiz o zaman kendini temizlesin. Rüşvet almadığını söylesin. Sarıgül ailesini bilmiyorum çünkü o dönemde belediyede değildim ama İnönü'nün rüşvet aldığına tanık oldum. Bizzat gözlerimle gördüm" diye konuştu.


Sarıgül ailesiyle yaşadığı kavga nedeniyle Hayri İnönü'nün kendisine danışman olarak belediyeye getirdiği Ali Adnan Aslan'dan zehir zemberek açıklamalar geldi. İnönü'nün oğlunun düğün ve balayı masraflarının Şişli'de iş yapan bazı müteahhitler tarafından ödendiğini iddia eden Aslan, bir mektup yazarak istifa etmişti. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin malvarlığıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmasından sonra Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye "Danışmanınızın iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundunuz mu" şeklinde soru sorulmuştu. İnönü de bu soruyu "Hayır bulunmayacağım. O olay unutuldu. Ben o kişinin ismini unuttum" şeklinde cevaplamıştı.


VİSKİ İÇMEDEN İŞE GİDEMEZDİ


İnönü'nün kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösteren Ali Adnan Aslan ise Akşam'a İnönü'nün kendi ofisinde viski içmeden işe gitmediğini anlattı ve şöyle devam etti: "Hayri İnönü ile Sarıgül ailesinin yaşadığı kavgadan sonra sürekli benim ofisime geliyordu. Belediyede yaşanılan her şeyi benimle paylaşıyordu. Ben de ona yol gösteriyordum. Bana 'Beni koruyun' diyordu. Bunları söylerken de viski içiyordu. Benim ofisimde yarım şişe viski içmeden işe gitmezdi."


SARIGÜL'ÜN YOLSUZLUĞUNU GÖRMEDİM AMA İNÖNÜ'NÜNKİNE TANIKLIK ETTİM


Bu işler iyice alevlenince beni danışman olarak istediğini söyledi. Ben de 'İnönü' soyadının geçmişine dayanarak bu teklifi kabul ettim. Amacımız orayı temizlemek, belediyecilik yapmaktı. Bir kere kimseye güvenmiyordu. Kendi ekibini kurmak istiyordu. Sonra işe başladık. Bir süre sonra bazı şeylerin ters gittiğini görmeye başladım. Kendisiyle konuştum ama düzelmedi. Dip noktası ise oğlunun düğünü oldu. Düğün masraflarını ve balayı masraflarını Şişli'de iş yapan müteahhit şirketlerine ödettirdi. Ben Sarıgül ailesinin yolsuzluk yaptığına tanıklık etmedim ama Hayri İnönü'nün yolsuzluk yaptığına tanıklık ettim.


5 AYDIR SUÇ DUYURUSU YAPMASINI BEKLEDİM


İstifa olayından sonra birçok gazeteci aradı. Röportaj istediler. O süreçte seçim vardı ve ben bu teklifleri kabul etmedim. Daha sonra da bu olaylar soğudu. Ta ki geçtiğimiz günlerde bir gazeteye verdiği beyanatı okuyana kadar. Hayri Bey gazeteye, "Bu olay unutuldu. Geçti, gitti. Ben o ismi unuttum" gibi bir cümle kurmuş. Bu cümle bile onun nasıl bir ruh halinde olduğunu gösteriyor. Madem çok temiz o zaman benimle ilgili suç duyurusunda bulunsun. Adını temize çıkarsın. O da biliyor ki savcılığa gitti mi her şey açığa çıkacak. Çünkü benim yazdıklarım iddia değil birebir gerçek olaylar. Hepsi de belgelidir.


TAŞIDIĞI SOYADININ ALTINDA EZİLİYOR


Battal İlgezdi kendi malvarlığıyla ilgili olarak gidip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hayri İnönü bunu neden yapmıyor? CHP sürekli 17-25 Aralık operasyonlarını gündeme getiriyor. Benim istifa mektubumun ertesi günü CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın açıklamaları arşivde. Hepsi Hayri İnönü'ye güvendiklerini söylemişlerdi. O zaman herkes CHP'nin samimiyetine inanacak Hayri Bey'in durumu ortada. Onun açıklamaları bile nasıl bir ruh halinde olduğunu gösteriyor. Taşıdığı soyadının altında eziliyor. Benim adımı unutması imkansız" diye konuştu.


Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...