Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'tan şehit askerin ailesine taziye ziyareti

/ Kaynak: İHA
Demirtaş'tan şehit askerin ailesine taziye ziyareti

Politika Haberleri  / İHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'ın Özalp ilçesinde şehit er Abdulhalik Araz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Beraberindekilerle Özalp ilçesine bağlı Mollatopuz Mahallesi'ne gelen Demirtaş, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bombalı saldırıda şehit düşen er Abdulhalik Araz'ın babası Saim Araz'a taziye ziyaretinde bulundu. Demirtaş, "Biz barış için, kanın durması için yola çıkmışız. Halkımızın en büyük dileği barıştır, akan kanın durmasıdır. Biz çatışmaları durduramadığımız her gün gençlerimiz toprağa düşüyor. Dünyanın en ağır yükü, içinde genç ölülerin olduğu tabutlardır. Bundan daha ağır bir yük yoktur. Biz cenazelerimizi bir birinden ayıramayız. Biz Kürt'ün, Türk'ün cenazesi diye ayıramayız. Biz askerin, polisin, gerillanın cenazesi diye ayıramayız. Her ananın, babanın yürek acısı aynıdır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit düşen asker de bizim kardeşimizdir, bu topraklarda defnettiğimiz bütün gençler bu halkın evlatlarıdır. Bu acıları durdurmanın tek yolu da barışta ısrarcı olmaktır.
Çok şükür bu kadar büyük acıya rağmen ailelerimiz ısrarla 'barış olsun' diyorlar. Bu çok kıymetli bir mesajdır. Herkesin bunu yüreğinde hissetmesi lazım. Benim yüreğim yandı, başkasının yüreği yanmasın, başkasının evladı gitmesin diyorsa bu bizim için bir talimattır. Bütün Türkiye'nin artık çatışmaların durması ve sorunun diyalogla konuşarak müzakereyle çözüme dönülmesi için halkın sesini duyurması lazım" dedi.
"Evladını feda edenler 'barış' diyor, tuzu kuru olanlar 'savaş' diyor" diyen Demirtaş, "Bu savaştan en küçük zarar görmeyenler gece gündüz savaşı kışkırtıyor, ama dünyanın en değerli varlığını yitirenler 'barış' diyor. Bizim için esas almamız gereken budur. Biz siyasetçiler için emirdir, talimattır halkın barış talebi. Bizde Allah'ın izniyle el ele vereceğiz ve başaracağız. Bütün bu kaybettiğimiz evlatlarımıza layık olmanın tek yolu bu topraklarda huzuru sağlamaktır. Çok acı bir şey. Öleni geri getiremeyiz. Bu Allah'ın takdiridir. Ama başkalarının ölümünü durdurmaya insanoğlunun gücü yeter, biz eğer yerimizde oturursak, gencecik çocuklar ölmeye devam ederse bu kader değildir. Bu bizim suçumuz, hatamızdır. Uğraşacağız, çabalayacağız, didineceğiz ve başaracağız" diye konuştu.
Şehit Tank Er Abdulhalik Araz'ın babası Saim Araz ise, "Anaların, babalarının ciğeri yanıyor. Kimse benim ciğerimle hissedemez. Benim ciğerim yanıyor, başkasının yanmasın. Barış olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.
Taziye ziyaretinin ardından Demirtaş ve beraberindekiler Van il merkezine geçtiler

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...