Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekdağ, "Bölge tam bir cehennem yeri"

/ Kaynak: DHA
Yüksekdağ, "Bölge tam bir cehennem yeri"

Politika Haberleri  / DHA

"Toplumumuzdaki gerilim ve çatışma unsurları harekete geçti" diyen Yüksekdağ, "Dün bölgedeydim bölge tam bir cehennem yeri" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyetiyle görüştü. nbsp;Yüksekdağ, nbsp;AK Parti ile CHP'nin koalisyon hükümeti kuramamasının beklenen bir durum olduğunu ifade etti. nbsp;


"ÇÖZÜM SÜRECİNİN BUZDOLABINA KALDIRILMASI SİYASİ KRİZİ ARTTIRDI" nbsp;


Çözüm sürecine ilişkin Yüksekdağ, "Çözüm sürecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimi ile buzdolabına kaldırılması siyasi krizi daha da çıkılmaz hale getirdi. Toplumumuzdaki gerilim ve çatışma unsurlarını da harekete geçirdi" dedi.


Yüksekdağ, "Asker, polis cenazelerini bize karşı kullanmaya çalışıyorlar. Sanki ölen o askerler, polisler bizim canımız değil. Ölümler ve cenazeler üzerinden birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar.


Bir yanda polislerin, askerlerin cenazeleri. Bir taraftan sınırlarda bekletilen nbsp;gerilla cenazeleri, gayri ahlaki, gayri vicdani şekilde çürümeye terk edilen YPG'lilerin cenazeleri." nbsp;


"BÖLGE TAM BİR CEHENNEM YERİ" nbsp;


Yüksekdağ, "Yıllardır bölünme tehlikesi var diyerek bu halkı böldüler. Dün bölgedeydim bölge tam bir cehennem yeri" dedi.

"KOŞULSUZ BİR UZLAŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIMIZ KİMSE BEKLEMESİN ALLAH'TAN KORKMAYI BİLİN" nbsp;


Suruç'ta yaşanan bombalı eylemin faillerinin ortaya çıkarılmamasını eleştiren Yüksekdağ, "Halkın yaşadığı zulmü görerek, böyle bir siyasi ve iktidar anlayışı ile koşulsuz bir uzlaşma içerisinde olacağımız kimse beklemesin. Biz halkın acısını yüklenmişken sizden korkacak değiliz. Allah'tan korkmayı bilin her şeyden önce. Her şeyden korkmayı unutmuşlar" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...