Davutoğlu,' Bıraksak, PKK Öcalan'ı Dinler mi?'

Davutoğlu,' Bıraksak, PKK Öcalan'ı Dinler mi?'

Politika Haberleri

Kuzey Iraklı gazetecilerle bir araya gelen Davutoğlu PKK'yı eleştirdi. "Öcalan'ı serbest bıraksak da PKK onu dinleyecek mi?" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'nın Abdullah Öcalan'ı dinlemediğini ifade etti. Kuzey Irak'tan bir gazeteci grubu, önceki gün Ankara'da Ahmet Davutoğlu ile biraraya geldi.


"BIRAKSAK PKK ÖCALAN'I DİNLER Mİ?"


Rûdaw Portal Sorumlusu Hemin Lıhoni, gazeteci Arif Kurbani'nin Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılıp bırakılmayacağı sorusunu yönetlmesi üzerine, Davutoğlu'nun "Öcalan'ı serbest bıraksak da PKK onu dinleyecek mi?" yanıtını verdiğini belirtti.


"KANDİL DİKKATE ALMIYOR"


Davutoğlu, "Kandil, Öcalan'ı dikkate almıyor ve onun aldığı kararları uygulamıyor" dedi.


DAVUTOĞLU'NA "KUZEY IRAK" ELEŞTİRİSİ


Başbakan, "Kuzey Irak" ifadesini eleştiren gazetecilere, ''Kürdistan Bölgesi tanımını ilk kez biz kullandık ve biz bu meseleye gayet normal bakıyoruz'' değerlendirmesini yaptı.


ÖCALAN 16 YILDIR İMRALI'DA


15 Şubat 1999'da Kenya'da gözaltına alınan Abdullah Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Öcalan, 16 yıldır İmralı cezaevi'nde bulunuyor.


NEVRUZ'DA SAVAŞA SON VERİLSİN ÇAĞRISI YAPMIŞTI


Abdullah Öcalan, bu yılki Nevruz Bayramı mesajında, PKK'nın kongresini toplayarak, 40 yıllık savaşa son vermesini istemişti.

Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...