Ak Parti'ye saldırıyı lanetledi

/ Kaynak: DHA
Ak Parti'ye saldırıyı lanetledi

POLİTİKA Haberleri  / DHA

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı binasına yönelik saldırıyı lanetleyerek kınadı

Bakanı Yılmaz, partisinin il binasına dün akşam yapılan bombalı saldırı nedeniyle parti binasında basın toplantısı yaptı. Son dönemlerde özellikle AK Parti binalarına dönük saldırılar olduğunu anlatırken, Dün akşam saatlerinde iki saldırgan tarafından el yapımı bombalarla AK Parti il binamıza dönük ciddi bir saldırı gerçekleştirildi. İl teşkilatımızın önündeki TOMA alev aldı. Çok şükür 1 polisimizin hafif yaralanmasıyla olay atlatılmış oldu. Çok daha farklı bir hadise gerçekleşebilirdi. Bir anlamda teselli oldu bizim için" dedi. nbsp;


"HALKIN İRADESİNE YAPILMIŞ SALDIRIDIR"


Bakan Yılmaz, siyasi partilerin millet ile devlet arasında görev alan son derece önemli yapılar olduğunu, bunlara yönelik saldırıların demokrasi, halkın iradesine yönelik olduğunu anlatttı. Bakan Cevdet Yılmaz, şöyle dedi:


"Bu partilere saldıranlar demokrasiyi içine sindirememiş olan silahla kavgayla şiddetle sonuç almaya çalışan yetersiz insanlardır. Siyaset, fikri olan yeterliliği olan insanların yapacağı iştir. Fikir, siyasetine güvenmeyen insanlar şiddete başvurur, acizliklerini ortaya koyar. Ak Parti il teşkilatına saldıranlar aslında acizliklerini ortaya koyuyorlar. Fikir sahibi olmadıklarını, siyaset yapmayı beceremediklerini silahla şiddetle sonuç almaya çalıştıklarını göstermiş oluyorlar." nbsp;


"BU SALDIRILARI LANETLİYORUZ"


Bakan Yılmaz, hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın bu saldırıları lanetlediklerini ve en sert biçimde kınadıklarını anlatırken şöyle devam etti:


"Başka partilere yapılan saldırıları da aynı sertlikte lanetledik ve kınadık. Diğer partilerinde aynısını yapmasını bekliyoruz. Bu saldırılar tüm siyaset kurumuna, sivil siyasete yöneliktir. Bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarımızı, medyayı, akademik dünyayı tüm toplum kesimlerini bu saldırıları kınamaya lanetlemeye davet ediyorum. Biz bunu yapmasak, becermezsek siyasetin onurunu koruyamayız. Siyasetin onuru insanın onurudur. İnsan siyaset yapan varlıktır. İradesiyle halkın ortak menfaatlerini düşünerek siyaset yapan insanlardır. Siyasetin alanını daraltanlar aslında insan onuruna saygı duymayanlardır. Dolasıyla bütün partilere, sivil topluma ilgili bütün kesimlere çağrıda bulunuyoruz. Ortak tepki, tavır göstermeliyiz. Bu saldırılar terör örgütü ve onun arkasında duranların tek tipçi zihniyetini ortaya koyuyor. Bunlar tek tipçi bir anlayış totaliter, faşizan bir anlayışın topluma hakim olmasını istiyor. Biz ısrarla daha fazla siyaset yapacağız, halkımızın içinde olacağız, 'Daha fazla demokrasi, özgürlük, daha fazla çoğulculuk' diyeceğiz."

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...