Davutoğlu'ndan seçim hükümeti açıklaması

Davutoğlu'ndan seçim hükümeti açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu siyasi gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

Seçim hükümetine yönelik açıklamada bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm" dedi.

"İSİMLERE TEKLİF GÖTÜRÜRÜM"

Davutoğlu, "Anasayasal çerçevede 23 Ağustos'a kadar hükümet kurulamadığı takdirde Cumhurbaşkanı seçim hükümeti için bir görevlendirme yapar. Bu tabi Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Bu takdir çerçevesinde görev bana verildiği takdirde anayasa ne diyorsa ben onu yapacağım. Başbakan, meclis başkanından oranları aldıktan sonra görevlendirme yapar ve kişisel olarak teklif götürür. Parti grubuna teklif götürmez. Tek tek o sayılara teşkil ederek teklifte bulunur. O kişiler teklifleri kabul eder yada etmez. Etmemesi halinde yerine tarafsız bağımsız kişilerden atama yapılır. Dolayısıyla böyle bir durum olduğunda. Meclis başkanı bana oy oranlarını verdiğinde ben uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm. O teklif götürülen şahıslar bakanlık gibi bir onurlu görevi vermek için gideceğim" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRİDİR"

Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevinin verilmemesine ilişkin konuşan Davutoğlu, "Perşembe günü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çağrıda bulunmuştum. Keşke cumhurbaşkanımızı böyle bir karar vermek zorunda kalmamış olsaydı. Keşke biz siyasi partiler buna bir çözüm bulsaydık.Şimdi işleyiş de böyle olacak. Ümit ederim ki teklif götürdüğümüz, daha 24 saatlik süreç var. Böyle bir durum olması halinde, bütün elimdeki imkanlar ve gördüğüm perspektifleri de değerlendirerek en uygun isimlere teklif götürürüm. Kılıçdaroğlu'na görevin verilip verilmemesi cumhurbaşkanımızın takdiridir" dedi.

Davutoğlu, "Şu ana kadar 7 Haziran'dan beri, milletimiz de şahittir, tek bir santim hukuktan, anayasadan, yasal çerçeveden sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim herkes, bu ulvi ve milli görev için elini taşın altına koyar. Birlikte, suhuletle temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...