Bakan Yılmaz'dan sağlık yatırımları müjdesi

/ Kaynak: İHA
Bakan Yılmaz'dan sağlık yatırımları müjdesi

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da sağlık alanında hizmetlere hız kazandıracak, yatırımları hızlandırma ödeneğinden verilen ek ödenekleri açıkladı.

Bakan Yılmaz, Diyarbakır'ın sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık alanındaki hak ettiği kalkınmayı gerçekleştirebilmesi için Bakanlık olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade ederek, 2015 yılında Diyarbakır'da gerçekleştirilecek sağlık yatırımları için 7 milyon 801 bin TL ek ödenek tahsis edildiğini söyledi.
Kalkınma Bakanlığı'nca, 2015 yılında yapımları devam eden Diyarbakır'ın Çermik, Hani, Eğil, Yenişehir, Bismil, Sur, Kayapınar, Dicle, Bismil Ambar ve Çermik Şeyhandede'de yapılacak Aile Sağlık merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlık Evi ve Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne ait yeni binaların yer aldığı projeler için yatırımları hızlandırma ödeneğinden 7 milyon 801 bin TL ek ödenek tahsis edildiği bildirildi.
“DİYARBAKIR'I HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır varlık içinde yokluk çeken bir kent olduğunu vurgulayarak, “Potansiyeli olan bir il. İşin en önemli taraflarından biri silahlardan bu bölgemizin arındırılması. Silahın yerini demokratik siyasetin alması, özgür, demokratik siyasetin alması. Herkesin gelip demokratik ortam içinde hukuk devleti içinde siyaset yapması, inşallah Türkiye bunu başaracak. Önümüzdeki dönemde böyle bir ortamda gerek kamu gerek özel sektör yatırımlarının artması sağlanacak ve hızlı bir gelişmenin, kalkınmanın yolu açılmış olacak. Ben inanıyorum ki Diyarbakır'da sosyal ekonomik, siyasi, kültürel ortam iyileştikçe daha iyiye gittikçe bütün bu bölgemize de olumlu yansımaları olacak. Diyarbakır'ı sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim ve sağlık alanında hak ettiği konuma getirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diyarbakır için en iyisini sunma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
7 MİLYON 801 BİN LİRA EK ÖDENEK
“Çermik Aile Sağlık Merkezi: 150 bin TL, Hazro Oyuklu Sağlık Evi: 125 bin TL, Hani Toplum Sağlığı Merkezi: 650 bin TL, Eğil Toplum Sağlığı Merkezi: 800 bin TL, Yenişehir Sağlık Müdürlüğü Binası ve Halk Sağlığı Müdürlüğü: 4 milyon TL, Bismil 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi: 150 bin TL, Sur Doğanlı Sağlık Evi: 125 bin TL, Kayapınar 500 Evler Aile Sağlığı Merkezi: 676 bin TL, Dicle Toplum Sağılığı Merkezine: 550 bin TL, Bismil Ambar Aile Sağlık Merkezine: 350 bin TL Çermik Şeyhandede 6 nolu Aile Sağlığı Merkezi: 225 bin TL” 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...