Bakan Işık adaylık başvurusu yaptı

Bakan Işık adaylık başvurusu yaptı

POLİTİKA Haberleri

Bakan Fikri Işık, bugün Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na gelerek milletvekili adaylık başvurusunda bulundu

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına gelen Bakan Fikri Işık, burada milletvekili adaylık başvrusunda bulundu. Mardin Dargeçit'te polislere saldırı ile ilgili konuşan Bakan Işık, "Şehit olan 4 polisimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Tam bir kararlılıkla mücadele yürütülüyor. Sonuç alıncaya kadar hiçbir taviz verilmeden devam edeceğiz. TÜBİTAK'ta mayınlı saldırılara karşı çalışmalarımızı arttırdık. Ölümlerin minimize edilmesi için gayret gösteriyoruz. Şehit polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.


'SEÇMENİN VERDİĞİ MESAJI EN İYİ OKUMAYA GAYRET EDEN PARTİ OLDUK'


Siyasetin hizmet etmenin en güzel yollarından bir olduğunu söyleyen Bakan Işık, "Türkiye'de aldığımız milletvekili sayısı en güçlü parti olmamıza rağmen iktidar olma şansı vermedi. Halkımızın beklentisi doğrultusunda bir koalisyon kurulamayınca Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerin yenilenmesine karar verdi. 7 Haziran seçimleri partimiz açısından önemli sonuçlar oluşturdu. Seçmenimizin verdiği mesajı en iyi okumaya gayret eden parti olduk. Seçimlerden sonra oluşan tabloda yeni seçime en güçlü hazırlanmanın gayreti içinde olacağız. Rabbim inşallah istikrar içinde 2023 hedeflerine gitmesinde yarımcı olur. Kocaeli teşkilatları rüştünü ispatlamış bir teşkilattır. 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçimlerinden daha iyi bir sonuç elde edeceğiz" dedi.


'YERLİ Otomobil YAN SANAYİYİ CANLANDIRACAK'


Bir gazetecinin "Yerli otomobildeki son gelişmeler nelerdir?" sorusu üzerine açıklama yapan Bakan Işık, "3 prototipimiz hazır. Geçen hafta bu araçları test ettim, kullandım. Arzu ettiğimiz menzili uzatılmış elektrikli aracın Türk markası ile yola çıkmasını daha önce yaptığımız gibi sürdürüyoruz. Halkımızın beğeneceği, kaliteli, yüksek güvenlikli ve ekonomik aracı 2020'den önce Türkiye ve dünya yollarına çıkarmak istiyoruz. Şu anda yapmaya çalıştığımız yerli otomobil, Türkiye'de üretilen hiçbir aracın alternatifi değildir. Yerli otomobil firmalarımızın çalışmasına sinerji katacak" dedi.


'UÇUŞLAR HİÇBİR ZAMAN DURMAYACAK'


Cengiz Topel'de uçuşların yapılmayacağı iddiasıyla ilgili soru üzerine açıklama yapan Işık, "Böyle bir şey söz konusu hiç olmadı. 5 Ekim'deki sadece bir kampanyadır. Anadolu Jet ve Türk Hava Yolları 5 Ekim'de kampanya olmaması uçuşların yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Bazı yerel gazetelerimiz Ak Parti'ye muhalefet olduğu için bunu uçuşların olmayacağı gibi yansıttı. Cengiz Topel, güçlenerek halka hizmet etmeye devam edecek. 41 TL ile başlayan Trabzon uçuşları başlıyor. 2016 yılı içerisinde uçuş destinasyon sayısı ve uçuş sayısı artacak. Cengiz Topel bir daha kapanıyor gibi haberlerle anılmayacak. ILS cihazının olduğu tepeyi komple tıraşladık. Şu anda testler yapılıyor. 4,5-5 milyon TL'lik bir yatırımla yeni bir pist bağlantı yapılıyor" diye konuştu.


'YARGI İŞLİYOR'


Kocaeli'de Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen bazı derneklere yapılan polis baskınlarını sorusu üzerine Bakan Işık, "Bazı gazetelerde 'AK Parti operasyonu' gibi yakışıksız ifadeler gördüm. Bu yargının verdiği talimatla emniyetin yürüttüğü bir operasyon. Türkiye'de suçüstü yolu hariç yürütmenin yargı operasyonu yapma yetkisi yoktur. Bu yargının, Cumhuriyet savcılarının, hakimlerin verdiği karar doğrultusunda yürütülen bir operasyondur. Bir yargı faliyetidir, bunu yürütmeyle ilişkilendirmek Türkiye'nin içinde bulunduğu hukuk sitemini bilmemek ya da bunu kasıtlı olarak siyasi malzeme olarak değerlendirmektir. Buna katılmamız mümkün değil. Ortada bir suç varsa bunun araştırılması, soruçturulması ve suç varsa cezasının verilmesi suç yoksa da tespiti yapılması bir hukuk gereğidir. Yapılanlar hukuki bir işlemdir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...