Gökhan Yağ CHP Adana İl Başkanı oldu

/ Kaynak: İHA
Gökhan Yağ CHP Adana İl Başkanı oldu

POLİTİKA Haberleri  / İHA

CHP, Adana İl Başkanlığı görevine İl Yönetim Kurulu kararıyla İl Başkan Vekili ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gökhan Yağ getirildi.

Burhanettin Bulut'un milletvekili aday adayı olmak için istifasının ardından boşalan CHP Adana İl Başkanlığı görevi için bugün gerçekleştirilen İl yönetim Kurulu toplantısında seçim yapıldı.
Yönetim Kurulu oybirliğiyle aldığı kararla İl Başkanlığı görevine İl Başkanvekilliği görevini yürüten Gökhan Yağ'ı getirdi. İl Başkanlığı görevine layık olmaya çalışacağını belirterek Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Gökhan Yağ, il örgütü olarak ilk hedeflerinin 1 Kasım'da CHP'yi Adana'da birinci parti yapmak olduğunu söyledi.
Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunun altını çizen Yağ, “Adana'daki oy oranımızı artırıp birinci parti olmak ve milletvekili sayımızı da artırmak zorundayız. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Gün Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı için mücadele etme günüdür” dedi.
Yağ, yönetim kurulu toplantısından sonra görevi devraldığı eski İl Başkanı Burhanettin Bulut'a da verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edip çiçek takdim etti. Bulut da yeni görevinde başarı dilediği Yağ'dan aldığı çiçeği yönetim kurulunun 24 yaşındaki yeni üyesi Rabia Derman'a verip ona da başarı dileklerini iletti.
GÖKHAN YAĞ KİMDİR?
1982 yılında Adana'da doğdu. Tarsus Amerikan Lisesi'ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü bitirdi. Amerika Birleşik Devletleri'nde uluslararası ilişkiler eğitimi aldı. Eski Seyhan Belediye Başkanı Ahmet Cevdet Yağ'ın oğlu olan Gökhan Yağ, 2002'de CHP'ye üye oldu. 2002-2005 yılları arasında CHP Genel Merkezi'nde gençlik kollarında aktif bir şekilde görev aldı. 2 yıl boyunca Genel Merkez'de Eğitim Komisyonu Başkanlığı yaptı. 2005 yılında geri döndüğü memleketi Adana'da kendi kurduğu şirketle ticari faaliyetlerine devam eden Gökhan Yağ, ocak ayında İl Başkanlığı görevine atanan Burhanettin Bulut'un teklifiyle önce il yönetim kurulu üyesi, ardından İl Başkanvekili ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...