Adana CHP'de kontenjan beklentisi

/ Kaynak: DHA
Adana CHP'de kontenjan beklentisi

POLİTİKA Haberleri  / DHA

ADANA'da 2 ve 5'inci sıralarda kontenjan kullanan CHP'de, kontenjan adaylarının değiştirilebileceği konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '7 Haziran'daki milletvekili listesinin büyük ölçüde korunacağını' açıklamasına karşın 4 milletvekili çıkartılan Adana'da kontenjan adayı ile belirlenen 5'inci sıra için adaylık süreci sancılı başladı. 7 Haziran seçimlerinden önce CHP Adana İl Başkanlığı'na atanan Burhanettin Bulut'un da bu görevden istifa ederek aday adaylığı müracaatında bulunması, kontenjan adaylarının değişeceği beklentisini artırdı. Kontenjan adayı olarak 2'nci sıraya yerleştirilen ve vekil seçilen Zülfikar İnönü Tümer'in CHP'de 7 Haziran'da milletvekili olanların korunması yönündeki görüşün ağırlık kazanmasıyla yeri garanti olarak görülüyor. Ancak yaklaşık 1 milyon 500 bin seçmeni bulunan Adana'da 13 bin 500 oyla 5'inci vekilliği kaybeden CHP'de gözler kontenjan adayı ile belirlenen 5'inci sıraya çevrildi. 7 Haziran'da bu sıraya yerleştirilen Dr. Mustafa Kemal Özkan da, CHP Genel Merkezi'ne giderek tekrar başvurusunu yaptı. Bu başvuru ile kamuoyunda Mustafa Kemal Özkan mı yoksa Burhanettin Bulut mu 5'inci sıraya yerleştirilecek sorusu gündeme getirildi.


BÖLGEMDE CHP'NİN OYUNU ARTTIRDIM


Kontenjan adaylığı için tekrar dilekçesini veren Mustafa Kemal Özkan, çalışma yaptığı İmamoğlu İlçesi'nde CHP'nin oy oranını yüzde 7'den yüzde 22'ye, Kozan İlçesi'nde yüzde 7'den yüzde 21'e yükselttiğini söyledi. Yüreğir'de üçüncü parti olan CHP'nin ikinci sıraya çıktığını belirten Özkan, Sarıçam'da da ciddi bir oy artışı olduğunu anlattı. Kararsız seçmeninin 1 Kasım'da partisine dönmesi halinde CHP'nin Adana'da 5 milletvekili çıkartacağını ifade eden Özkan, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran'daki milletvekili listesinin büyük ölçüde korunacağı yönündeki açıklaması üzerine tekrar müracaatta bulundum. Çalışma yaptığım bölgede CHP'nin oylarını önemli oranda arttırdım. Kararsız seçmenlerin partisine dönmesi halinde Adana'da 5 vekil rahatlıkla çıkartırız" dedi.


Adana'da 7 Haziran'da AKP 5, CHP 4, MHP 3 ve HDP 2 milletvekili çıkartmıştı

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...