'Teröre hep birlikte karşı çıkmalıyız'

/ Kaynak: AA
'Teröre hep birlikte karşı çıkmalıyız'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Demokrasimiz ve ekonomimize düşman olan teröre hep birlikte karşı çıkmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6. İstanbul Finans Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Dağlıca'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine, TSK'ya ve millete başsağlığı diledi.


Bugün de Iğdır'dan acı bir haber geldiğini, ancak detaylarını henüz bilemediklerini dile getiren Yılmaz, Iğdır'daki şehitler için de taziyelerini iletti.


Teröristleri, arkasında duranları, teröre destek verenleri lanetleyen Yılmaz, terör gibi hadiselerin doğrudan zarar vermekle kalmadığını, ülkenin huzurunu bozarak büyük insani maliyetlere de yol açtığını aktardı.


Bakan Yılmaz, "Demokrasimiz ve ekonomimize düşman olan teröre hep birlikte karşı çıkmamız gerektiğinin de altını çizmek istiyorum. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde topyekün teröre karşı çıkmak, terörün bütün boyutlarıyla kararlı bir şekilde mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.


"Bütün kesimler teröre karşı durmalı"


Sivil toplumu, akademi ve iş dünyası, gazetecisi, siyasetçisi ve bütün kesimlerle terörün karşısında durulması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, birlik, beraberlik ve ülkenin gelişmesine darbe vuran terör karşısında kardeşliği, birliği daha da pekiştirerek hak ettiği cevabın verilmesinin gerektiğini söyledi.


"Sığınmacı meselesine karşı uluslararası işbirliği"


Yılmaz, bugün Akdeniz'de sığınmacıların çektiği insani dramı hep birlikte gördüklerini belirterek, Türkiye'nin bu anlamda bütün insanlığa örnek bir davranış gösterdiğini aktardı.


Sığınmacı sayısı itibarıyla dünyada birinci sırada olduklarını anımsatan Yılmaz, Türkiye'nin devleti, milleti, sivil toplumuyla bu yükü omuzladığını bildirdi.


Son dönemde konuya uluslararası ilginin arttığını dile getiren Yılmaz, "İnşallah bu ilgi hayırlı neticeler doğurur. Bütün insanlık olarak yaşananlara sahip çıkarız. Bir taraftan acil ihtiyaçları karşılarken diğer taraftan  daha uzun vadeli politikalarla bu insanlık trajedisine gereken cevabı veririz inşallah. Buradan da görüyoruz ki, gerek ülke gerekse global düzeyde siyaset ile ekonomi çok iç içe aslında" diye konuştu.
POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...