Yalçın Akdoğan'dan Demirtaş'a cevap

Yalçın Akdoğan'dan Demirtaş'a cevap

POLİTİKA Haberleri

Seçim hükümetinin Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerine cevap verdi.

AKDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN BÖLÜMLER


"Tüm parti binalarına dönük saldırıları  da samimi bir şekilde kınamak gerekiyor ve çifte standart gütmemek gerekiyor.  bugün konuşanlar, bütün bu olaylar karşısında sessizlik içindeydiler ve tepki  vermiyorlardı. Öncelikle bunu da görmek gerekiyor."


"Bu operasyonlar bir sebep değildir, bir  sonuçtur. Örgütün başlattığı serhildan çağrıları sonrasında gerçekleştirdiği  kanlı saldırıların bir sonucudur. Bunun çok iyi anlaşılması gerekiyor."


"Bir kısım medyanın, kendisini terör  örgütünün propaganda birimi haline getirmemesi gerekir. Teröre, teröristlere,  terör örgütüne, onun yandaşlarına laf söyleyemeyenler, terörü, terörle mücadele  eden hükümeti suçlamaktadır. Bu sorumsuzluktur, örgüte dolaylı destek olmaktır."


"Terör örgütünün silahına susturucu  olmak, gazetecilik değildir. Örgüt ve yandaşları dökülen kanı, saray  tartışmalarıyla kapatamazlar, örtemezler."


"HDP, kendi celladına aşık olmuş. Barajı  geçmek için Çözüm Süreci'nin düşmanlarıyla kirli bir işbirliğine girmiştir. HDP,  oy hesaplarıyla süreci havaya uçurmuştur. HDP, terör örgütünün açık destekçisi,  uzantısı ve siyasi şubesi gibi hareket etmektedir. Davul Demirtaş'ın boynunda,  tokmak Kandil'in elindedir."


"Utanmadan, sıkılmadan devleti ve  hükümeti savaş çıkarmakla suçluyorlar. Bu bir kere savaş değildir, terörist bir  örgütün insanlarımızı katletmesidir. Sayın Demirtaş, 'Anne babalar evlatlarına  sarılamıyor' diyor. Evet, o evlatlar şehit edildi. Peki kim şehit etti? Onun  yandaşı olduğu terör örgütü şehit etti. Hiç yüzleri kızarmadan, hiç utanmadan  hala devleti suçlayabiliyorlar. İşte o milletin evlatlarını sizin uzantısı  olduğunuz, yandaşı olduğunuz örgüt katlediyor. Bu cinayetleri kınayamıyorsunuz ve  hala devleti suçluyorsunuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...