Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cizre Belediye Başkanı İmret'e kötü haber!

 Cizre Belediye Başkanı İmret'e kötü haber!

POLİTİKA Haberleri

"Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" açıklaması nedeniyle Cizre Belediye Başkanı İmret hakkında soruşturma başlatıldı.

Sözde "özyönetim" ilanı yapan çok sayıda DBP'li başkan görevden uzaklaştırıldı, bazıları ise tutuklandı. Son olarak Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret "Cizre'de Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüldüğüne" dair açıklamasıyla gündemde. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı İmret hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca idari yönden yasal gereği için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıldığı bildirildi.
'İSYANA TAHRİK'TEN SORUŞTURMA
Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında, yabancı bir haber sitesine yaptığı,''Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz'' açıklaması nedeniyle ''Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından soruşturma başlatıldı.
İNGİLİZ SİTENİN İÇ SAVAŞ HABERİ
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, İmret'in yabancı haber sitesi VICE News'e yaptığı açıklamaların haberleştirildiği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu haber sitesi VICE News'ün, ''Türkiye'de iç savaş çıkacak; Kürt direnişinin merkezine hoşgeldiniz'' başlığıyla sunduğu haberde, Cizre Belediye Başkanı İmret'in görüşlerine yer verdiği kaydedildi.
"İÇ SAVAŞ YÜRÜTÜYORUZ"
İmret'in haber sitesine verdiği demeçte, ''Bir söz vardır, barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş da olacaksa Cizre'den başlayacaktır'' ve ''Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz'' şeklinde ifadeler kullandığına işaret edilen açıklamada, ''Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik'' ve''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçları kapsamında, söz konusu iddiaların soruşturulması gerektiği vurgulandı.
İÇİŞLERİ'NE 'GÖREVDEN ALIN' YAZISI
Bu nedenle İmret hakkında ''Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından soruşturma açıldığı ve suç yeri itibariyle dosyanın Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtilen açıklamada, ayrıca idari yönden yasal gereği için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...