Demirtaş'tan bu anlayışla barış çağrısı! PKK teröristleri için '3 genç' skandalı

Demirtaş'tan bu anlayışla barış çağrısı! PKK teröristleri için '3 genç' skandalı

POLİTİKA Haberleri

Demirtaş: 3 genç eline silah aldı diye bütün kentleri bombalayıp memleketi Suriye'ye çevirerek neyi çözeceksiniz?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her türlü sorunun çözümü için diyaloğa hazır olduklarını belirterek, insanların barış masasına dönülmesini istediklerini söyledi. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesine milletvekilleri Leyla Zana, Çağlar Demirel, Nursel Aydoğan ve Meral Danış Beştaş ile birlikte gelen Demirtaş, silahların susması yönünde yaptıkları çağrının Türkiye toplumunun tamamına yakının talebi olduğunu belirterek, “Ankara'nın da Kandil'in de halkın bu beklentisini karşılayacak bir tutum ortaya koymasını bekliyoruz” dedi.
Savaşı, çatışmayı kabul etmediklerini ve doğru bulmadıklarını belirten Demirtaş, şunları kaydetti: “Yapılacak hiç bir şeyin olmadığına inansaydık, parlamentoda olmazdık. 'Çare yok' derdik, parlamentodan da çekilirdik. Mesajlarımızın dikkate alınması, ciddiyetle değerlendirilmesi ve ciddiyetle cevap verilmesi lazım. İfade ettiğim şey Demirtaş'ın görüşleri değil, milyonların görüşüdür. Bu görüşleri dikkate almayan herkes yanılır, politikasını yanlış çizgi üzerine oturtur. Cizre'de, Diyarbakır'da bir sorun var. Bu sorunun adı; Kürt sorunudur. Kürtler'in kendi dil, kültür ve tarihi ile kendi topraklarında özgürce yaşama sorunudur. 3 genç eline silahları aldı diye bütün kentleri bombalayarak memleketi Suriye'ye çevirerek neyi çözeceksiniz?”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...