Demirtaş'a soğuk duş! HDP'nin oyu yüzde 13'ten...

Demirtaş'a soğuk duş! HDP'nin oyu yüzde 13'ten...

POLİTİKA Haberleri

A Haber canlı yayınına katılan A & G araştırma şirketinin başkanı Adil Gür 'Terör olayları HDP'nin oyunu yüzde 13'ten 11'e düşürdüğünü açıkladı.

Programın konuklarından SETA Genel Koordinatörü ve Sabah Gazetesi yazarı Prof. Dr. Burhanettin Duran, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cizre'deki teröristleri kurtarmak ve Türkiye'ye gözdağı vermek için söylediği "Cizre yanarsa Bodrum da yanar" sözlerini değerlendirdi. 'Türkiye'nin, hani beyaz insanlarının diye tırnak içinde söylenince en güvenli, en rahat, en tatil yerin gibi gösterilen yerin bile karıştırabileceğini ima ediyor. Bodrum'u işaret etmek şudur; 'Kardeşim sadece Cizre'de bombalar patlamaz, Bodrum'da da patlar.' Yani Türkiye'nin geneli de karışabilir. Buna da dikkat etmek anlamında bir şeyi çağrıştırıyor.' dedi.

NAGEHAN ALÇI: KANDİL '%13 OY BANA GELDİ' DİYOR

Gazeteci -yazar Nagehan Alçı ise terör örgütü PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından terörist Cemil Bayık'ın 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy verenlerden 1 Kasım'da da oy istemesini yorumlayarak 'Net bir şekilde Kandil %13 bana geldi diyor. Ve bu %13 benim şiddetimin onaylanmasıdır diyor. Ve bu %13'ün özgüveniyle birlikte özerklik ve bunun bir adım ötesinde de bağımsızlık için böyle bir kalkışma başlatıyor. Şimdi bu %13 oy veren seçmenin şiddet sever olduğu anlamına gelmiyor. Ama %13'ün nasıl bir terör örgütünün elinde silah haline geldiğini gösteriyor.' dedi.

ORHAN MİROĞLU: AK PARTİ'Yİ DÜŞÜRMEK İÇİN VERİLDİ

Bu insan aslında bir biçimde PKK'ya da oy verdiğini basbayada biliyordu. Bunda hiç şaşıracak bir şey yok. HDP'ye yönelen seçmenin, HDP'yi desteklemesinin tek amacı; demin okuduğun şeydeki amaçtır. Yani buradan şunu anlamamız lazım AK Parti'yi iktidardan düşürmek. Şimdi bu seçimde de aynı şeyi göreceğiz. Yani bu seçimde de AK Parti'yi tekrar iktidardan uzaklaştırmak için bir seçim stratejisi izlenecek. Yani oyunda bir değişiklik falan olmayacak, göreceğiz bunu. 

ADİL GÜR: HDP'NİN OYU YÜZDE 13'TEN 11'E İNDİ

Son dönemde yaşanan hadiseler HDP'ye zarar veriyor. Onun için ısrarla altını çizerek söylüyorum, ben şahsen elimdeki verilere dayanarak altını çizerek şunu söylüyorum; bu iş sonlanmaz terör bu şiddetiyle devam ederse 1 Kasım'da HDP için sürpriz sonuçlar çıkar. Daha açık ifadeyle HDP 13'ler civarındaydı, ben HDP'nin bugün 11'lerde olduğunu görüyorum. 2 puan kaybettiğini görüyorum. HDP 7 Haziran'dan sonra SHP'lileşebilseydi %20'lere doğru gidecekti. Ama Kandil'in vesayeti altında baraja doğru gidiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...