Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O isim AK Parti'den aday oldu!

/ Kaynak: İHA
O isim AK Parti'den aday oldu!

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Gülen hakkında suç duyurusunda bulunan eski hastane yöneticisi Muhammed Gömük, siyasete atılarak AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

İzmir'de, adliye çetesi operasyonunda tutuklanıp 9 ay cezaevinde yattıktan sonra paralel yapının kendisini kumpas kurduğunu iddia ederek
Bornova ilçesinde, hakim ve savcılar arasında dosya takibi yaptığı iddiasıyla 2 Ekim 2012 tarihinde düzenlenen 'Adliye Çetesi' operasyonunda sabaha karşı gözaltına alınan ve çete lideri olarak yargılandığı davadan tutuklanarak yaklaşık 9 ay cezaevinde kalan eski özel bir hastanenin yöneticisi Muhammed Gömük (33) siyasete atıldı. Cezaevinden çıktıktan sonra paralel yapının kendisine kumpas kurduğunu iddia ederek, Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen ve kendisini gözaltına alan polisler ile operasyonun emrini veren özel yetkili savcı hakkında suç duyurusunda bulunan Gömük, siyasi tercihini ise AK Parti'den yana kullandı. Aslen Şanlıurfalı olan Muhammed Gömük, başvurusunu ise AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yaptı. Muhammed Gömük, aday adaylığında ilk tercihini İzmir'den yana kullanırken, ikinci tercihini ise Şanlıurfa yazdı. 
PARALEL YAPIYLA MÜCADELE ETTİĞİ İÇİN AK PARTİ'Yİ SEÇTİ 
Örgüt lideri olarak anıldığı için sıkıntılı günler geçiren Gömük, AK Parti'yi paralel yapıyla mücadele ettiği için tercih ettiğini söyledi. Gömük, paralel yapının içlerine kadar bildiği için kumpasa düşürüldüğünü iddia ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kaderine ortak olmak için aday oldum. Paralel yapıyla sonuna kadar mücadele edeceğim. Ben milletvekilliğini meslek olarak görmüyorum. Milletime ve ülkeme hizmet etmek için bu yola başkoydum” dedi. 
Gülen cemaatini sert sözlerle eleştiren ve paralel yapının devlet kadrolarından temizlenmesi gerektiğini ifade eden Muhammed Gömük, sözlerini ise şöyle devam ettirdi: 
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yapıyla mücadelesinde sonuna kadar haklı. Bir siyaset adamı yaşatmak için var olur. Var etmek içinde gerekirse yok olur. Milletinin saadeti içinde gerekirse tekrar var olur. Bu düşünceleri insanların karar verme mekanizmalarında olması gerçeğine inandığım için siyasete giriyorum. Benim dedem Cumhuriyet'in ilk vekillerinden. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le beraber aynı meclis çatısı altında bu ülkeye hizmet etti. Ben de bu bilinçle mecliste milletimi temsil etmek istiyorum. AK Parti bu vatan ve millete önemli hizmetlerde bulundu. O yüzden aday oldum."

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...