HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'PKK Kürt kardeşlerimizin en büyük düşmanı'

/ Kaynak: AA
'PKK Kürt kardeşlerimizin en büyük düşmanı'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 'Ne yazık ki PKK terör örgütü bilhassa Kürt kardeşlerimizin en büyük düşmanı." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ne yazık ki PKK terör örgütü bilhassa Kürt kardeşlerimizin en büyük düşmanı. Tamamen onları hedef alıyor, bölgenin kalkınmasını önlüyor" dedi. 


Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerini kalkındıracak, halkın refah düzeyini artıracak ve istihdam oluşturacak çok önemli yatırımlara imza atıldığını söyledi. 


AK Parti iktidarı olarak Türkiye'nin doğusu ile batısını, güneyi ile kuzeyini birbirinden ayırmadıklarını, her yere eşit hizmet götürdüklerini anlatan Eroğlu, "İnsanların hayal edemeyeceği yatırımları hükümetimiz 13 yılda şevkle ve heyecanla gerçekleştirdi" diye konuştu. 


Bakan Eroğlu, suyun bir medeniyet olduğunu ve AK Parti iktidarında imkansız olarak görülen her yerleşim bölgesine su götürdüklerini, vatandaşların barajlara, göletlere kavuştuğunu belirterek, "Bir dönem insanların sebzelerini lağım suyuyla suladıkları yerlere sulama, içme suyunu biz götürdük" ifadelerini kullandı.


Sadece su götürmekle kalmadıklarını, bölge insanlarına iş imkanı sunduklarını, bölgeyi kalkındırdıklarını kaydeden Eroğlu, Silvan Projesi'yle Diyarbakır'ın su ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra 305 bin kişiye de iş imkanı sunulduğunu belirtti.


"Terör yatırımları engelliyor"


Yatırımların terör engeline takıldığına işaret eden Eroğlu, PKK terör örgütünün Diyarbakır, Bitlis ve Kars başta olmak üzere Bakanlığın birçok şantiyesine ve şantiyeleri koruyan güvenlik güçlerine saldırı düzenlediğini, baraj inşaatlarında kullanılan araçları yaktığını anımsattı.  


Eroğlu, "Ne yazık ki PKK terör örgütü bilhassa Kürt kardeşlerimizin en büyük düşmanı. Tamamen onları hedef alıyor, bölgenin kalkınmasını önlüyor, insanları öldürüyor, çocuklarını, kızlarını dağa kaçırıyor. Çok büyük bir zulüm yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.


Terörün yatırımları engelleyerek de bölge halkına zarar verdiğini vurgulayan Eroğlu, "Büyük barajlarımızda bir miktar yavaşlama var, yok demek yanlış olur. Her şeye rağmen bu tesisleri bitirmek için, oraya hizmet götürmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz, sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.


Bakan Eroğlu, bölgede yakılan iş makinelerinin fotoğraflarını paylaşarak, "Bölge halkının haklarını düşünen insan bu araçları yakabilir mi oradan ekmek yiyen insanların haklarına gasp edebilir mi? İnsanda zerre kadar vicdan olsa bunu yapmaz" dedi.
POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...