Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'na CHP'li başkan hakkındaki iddialar soruldu

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu'na CHP'li başkan hakkındaki iddialar soruldu

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Kılıçdaroğlu, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkındaki iddiaları değerlendir

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkındaki iddiaları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, Hazinedar'ın kendi malvarlığının araştırılması için bir denetleme kuruluşuna başvurduğunu belirterek, “Keşke bütün belediye başkanları bunu yapabilse" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı özel bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, programda gündeme dair soruların yanı sıra CHP'li belediyeler hakkında çıkan iddiaları da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “İddiaları ciddiyetle inceliyoruz ve takip ediyoruz. Battal Bey hakkındaki iddialar çıkınca Battal Bey'e dedim ki 'Eşinizle birlikte gidin savcılığa, savcılar da nasıl olsa iktidarın savcıları, gidin dilekçeyi verin mal varlığınız hakkında sizin ya da eşinizin, her neyse baksınlar etsinler. Yasa dışı bir şey varsa yasalara aykırı bir durum varsa ortaya koysunlar, dava etsinler.' 'Büyük bir zevkle' dedi. Gitti dilekçesini verdi, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği bir olayı yaptı. Bir şey çıkarsa ne olacağını o da biliyor, bir şey çıkmazsa ne olacağını da biliyor. Bir şey çıkarsa zaten bunun hesabını biz değil doğrudan doğruya yargı vermiş olacak biz değil” diye konuştu.


“O KOMİSYONU BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI İSTEDİ”


Sözü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a getiren CHP lideri şunları söyledi:


“Keşke hakkında iddia çıkan bütün belediye başkanları bunu yapabilse. Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, uluslararası bir denetleme kuruluşuna kendi mal varlığını araştırması için başvurdu. 'Zaten ben zengin birisiyim, benim varlığım var' diyor. Ordu'da galiba işyeri varmış ve bunu çok yüksek bedellerle satmış. Satın alan kurum belli, kaça sattığı belli. 'Varlıklı bir aileden geliyorum' diyor zaten ve mal varlığının tespitini istedi uluslararası bir kuruluştan. Kuruluş alacak, inceleyecek o da ona bakacak. Dediğim gibi her olayın üzerine gidiyoruz, takip ediyoruz. Ayrıca bunun yanında yine Beşiktaş Belediye Başkanımızın talebi üzerine, kendisi dedi ki '3 milletvekili görevlendirin gelsinler, baksınlar, araştırsınlar, ben de anlatayım neyin olduğunu.' Biz de milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bakıyorlar onlar da” dedi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...