Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkeş'ten adaylık açıklaması

/ Kaynak: İHA
Türkeş'ten adaylık açıklaması

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, herhangi bir partiden teklif almadığını belirterek, AK Parti'ye gelişinin partiyle bir alakası olmadığını söyledi.

 Başbakan Davutoğlu'na Başbakanlık'taki bir konuyla ilgili arzının olduğunu kaydeden Türkeş, AK Parti'den teklif alıp almadığının sorulması üzerine ise, "Bu konuları konuşmayalım" cevabını verdi. 
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 40 dakika kalmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Adaylık başvurusu yaptığınızla ilgili haberler var, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Türkeş, "Onun süresi geçti diye biliyorum. Bugün haber trafiğini kuvvetlendirdiğimi biliyorum, fakat Sayın Başbakan'a Başbakanlık'taki bir konuyla ilgili bir arzım vardı, onun için geldim. Gelişimin AK Parti'yle bir alakası yok" cevabını verdi. 
Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti'nin milletvekili adayı olması için teklifte bulunup bulunmadığına ilişkin, "Hayır, başka bir konuyu konuştuk. Devletin bir işi vardı, onu arzetmem gerekiyordu, onun için geldim" dedi. 
"Geldiğim yer AK Parti Genel Merkezi olduğu için heyecanlığınızı biliyorum" diyen Türkeş, "Medyayı daima heyecan içinde tutmakta fayda vardır" ifadesini kullandı. 
ADANA'DAN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞI İDDİALARI 
AK Parti'nin Adana'dan milletvekili adayı olacağı iddialarını cevaplayan Türkeş, "MHP'deki her adaylığımda da bu tip spekülasyonlar çıkmıştır. Hiçbirinin aslı çıkmamıştır. Bu arada MHP, Yurtiçi Kargo ile bana ihraç kararı yolladı, sağolsunlar, nihayet. Kendilerine Yurtiçi Kargo ile cevap vermeyeceğim. Medya ile cevap vereceğim" açıklamasında bulundu. 
MHP'den ihraç edilip edilmediğini sorulması üzerine ise Türkeş, "Hayır, usulsüz yazışmayla hiç kimseyi hiçbir yerden atamazlar. MHP'nin Merkez Disiplin Kurulu bir kere yetkisizdir. Ben, yasama görevi üstlenmiş bir milletvekili olarak anayasal bir görevi üstlendim. Bunu, ancak MHP TBMM Grup Disiplin Kurulu buna karar verir. O toplanmadı. Parti tüzüğümüze göre de Sayın Genel Başkanın 'öfkelendim attım' demesi mümkün değil. Onda da Merkez Yürütme Kurulu'nun kararı olması gerekir ki MYK böyle bir toplantı yapmadı. O da usulsüz. Onun için öfkeyle kalkan zararla oturur, orada birşey yok" diye konuştu. 
Türkeş, ihraç kararına ilişkin olarak çok yakında cevap vereceğini dile getirdi. 
Başka bir gazetecinin, "YSK'ya yarın 17.00'de aday listeleri verilecek, herhangi bir partiden teklif aldınız mı?" sorusunu Türkeş, "Almadım" şeklinde cevapladı. 
Türkeş, AK Parti'nin teklifinin olup olmadığına ilişkin olarak, "Bu konuları konuşmayalım" dedi. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...