Bakandan mangalcılara uyarı

/ Kaynak: İHA
Bakandan mangalcılara uyarı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bayramda ormanlarımızı kurban etmeyelim” dedi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu bildirdi. Yılın ilk gününden dün sabah itibariyle ülke genelinde bin 669 adet orman yangınının meydana geldiğini ve bu yangınlar sonucu 2 bin 392 hektar alanın zarar gördüğünü açıklayan Eroğlu, şunları kaydetti:


“Orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Konuyla alakalı kurum ve kuruluşlara özellikle mesire yerlerinde gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarılarda bulundum. Kurban Bayramı'nda şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın tesis ettiği mesirelik alanları kullansınlar.”


"MESİRE ALANLARI ORMAN YANGINLARI RİSKİNİ AZALTIYOR"


Bakan Eroğlu, mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınları riskini azaltması olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:


“Valiliklerimizin hepsine gönderdiğim yazı ile hassas bölgelerde ormana giriş ve çıkışların yasaklanması, güvenlik güçlerinin devriye gezdirilmesi, kontrollerin sıklaştırılması, her türlü piknik ateşi, anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması için gerekli kontrollerin emniyet birimlerince yapılması ve vatandaşların orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi yanında uyarılması hususunda talimat verdim.”


"ALO 177 ORMAN YANGIN HATTI"


Bakan Prof. Dr. Eroğlu, vatandaşların orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi hususunda orman teşkilatına gerekli talimatları da verdiğini belirterek, “Vatandaşlarımızdan herhangi bir orman yangını gördüklerinde 'Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı'nı hemen aramaları konusunda duyarlılık bekliyoruz. Çünkü bu orman yangınlarına kısa sürede müdahale edilmesi ve kontrol altına alınması açısından çok önemli” diye konuştu.


Vatandaşlardan piknik yapmak için tercih ettikleri mesirelik alanlarda orman yangınına sebebiyet verebilecek her türlü hususta duyarlılık göstermelerini isteyen Bakan Eroğlu, “Piknikçilerimiz mangal yaptığı alanda yaktıkları ateşi söndürdüklerinden emin olmalı ve piknik sonrası ortaya çıkan çöpleri de toplayarak uygun yere bırakmalı. Söz konusu alanlarda bayram süresince görevlerinin başında olacak Orman Teşkilatı personelimizle karşılıklı saygı, sevgi ve anlayış içerisinde olalım” diye konuştu.


GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI


Vatandaşların Kurban Bayramı'nda herhangi bir aksilik yaşamadan huzur içerisinde mesirelik alanları kullanmaları için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek her türlü duruma karşı da gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını da sözlerine ekledi.
POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...