AK Parti ince eledi sık dokudu

AK Parti ince eledi sık dokudu

POLİTİKA Haberleri

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerine ilişkin hazırladığı milletvekili aday listesinde yer alan isimler,seçmene '7 Haziran mesajınızı aldık' niteliği taşıyor.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA
AK Parti'nin 7 Haziran'daki oy kaybının nedenlerinin başında gösterilen yanlış aday tercihleri, 1 Kasım seçimleri için hazırlanan liste ile giderildi. AK Parti kulislerinde yapılan değerlendirmelere göre, aday listesinde merkez sağdan, milli görüşe, göç alan illerdeki 'Hemşehri adaylardan' Doğu ve Güneydoğudaki geniş aşiretlerin oyunu alabilecek nitelikte isimler yer alıyor. Bunların başında da milli görüşün önemli temsilcilerinden biri olan REFAHYOL hükümetinde Kültür Bakanlığı yapan İsmail Kahraman geliyor. Kahraman, İstanbul 1'inci bölge birinci sıradan aday gösterildi.
Merkez sağın önemli isimlerinden merhum Cumhurbaşkanı Demirel ve eski başbakan Çiller döneminde DYP'nin ağır toplarından olan eski bakan Halit Dağlı'nın yeğeni Tamer Dağlı da aday listesinde yer aldı. DYP döneminde Erzincan Milletvekili olan Sabahattin Karakelle'den üçüncü defa milletvekili olma yolunda. Elazığ'dan bir kez daha aday gösterilen Tahir Öztürk ise ANAP kökenli. Öztürk, 2007 seçimlerinde de AK Parti'den Elazığ milletvekili seçilmişti. Kars'tan ikinci sırada aday gösterilen Selahattin Beyribey de yine ANAP kökenli bir başka isim. Beyribey 20'inci dönemde ANAP'tan 22'inci dönemde ise AK Parti'den milletvekili seçilmişti. 
7 Haziran'da en fazla oy kaybedilen Doğu ve Güneydoğu'da ise köklü bir değişime gidildi. İthal adaylar yerine, toplumsal karşılığı olan ve aşiretlerin önde gelen isimler aday listesine taşındı. Hakkâri'de Budak ailesinin önde gelen isimlerinden Ahmet Budak, Mardin'de daha önce bağımsız seçilen eski Milletvekili Süleyman Bölünmez bu kez AK Parti'den ikinci sıradan aday gösterildi. Batman'da daha önce AK Parti'de daha önce siyaset yapmayan Ataullah Hamidi, Şırnak'ta Tatar aşiretinin önde gelenlerinden Arslan Tatar, Şanlıurfa'dan Cevheri ailesinden Mehmet Ali Cevheri AK Parti'nin aday listesinde yer verilen isimler oldu.
Göç alan metropol iller için de özel bir çalışma yapıldı. İstanbul'da Karadeniz nüfusunun yoğun olarak bulunduğu ikinci bölgede eski bakan Hayati Yazıcı liste başında aday gösterildi. Yine 2 milyona yakın Kürt nüfusun yaşadığı İstanbul üçüncü bölgede eski bakan Mehdi Eker liste başı oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...