Eski MHP'li başkan CHP'den aday

Eski MHP'li başkan CHP'den aday

POLİTİKA Haberleri

CHP kurmayları, MHP'nin kademeli olarak oy artırdığı bölgelerde kritik düzenlemeler yaptı. Eski MHP'li başkan CHP'den aday gösterildi.

CHP, hem oy oranını hem de milletvekili sayısını artırma hedefiyle gireceği 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran'a kıyasla oy yitirdiği kentlerde kısmi revizyonlara imza attı.  İstanbul 3. bölge ve Ankara 1. bölgede HDP'ye yitirdiği oyları hesaba alarak listesine eski Alevi Bektaşi Federasyonu başkanları Fevzi Gümüş ve Ali Balkız'ı koyan CHP yönetimi, Batı Anadolu, Batı Anadolu ve İç Anadolu'da MHP'nin yaşattığı oy artışını frenlemek adına da kritik değişiklikler gerçekleştirdi.


İHRAÇ EDİLMİŞTİ


CHP kurmayları, bu doğrultuda MHP'nin kademeli olarak oy artırdığı İç Batı Anadolu, Batı Anadolu ve İç Anadolu'da listelere eklemeler yaptı. En büyük sürpriz ise Uşak'ta yaşandı. CHP'nin 7 Haziran'da 1 vekil çıkarabildiği Uşak'ta listenin 2. sırasına, kentin eski MHP'li belediye başkanı Ali Erdoğan konuldu. 2009 seçimlerinde MHP'den seçilen Erdoğan, kısa süre sonra ihraç edilmiş, görevini bağımsız yürütmeye başlamıştı.


Erdoğan'ın 2014 yerel seçimlerinde CHP'den aday olabileceği değerlendirmeleri yapılmış, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onayıyla Uşak'tan aday gösterilmesi süreci resmen başlatılmıştı. Ancak partinin ulusalcı tabanının refleksiyle Erdoğan'ın adaylığı gerçekleşmemişti.  Alınan bilgilere göre Ali Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki temas, 7 Haziran seçimlerinden sonra da devam etti. Erdoğan, 1 Kasım listesinde 2. sırayı almayı kabul etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...