'Kürtler HDP'den hesap soracak'

'Kürtler HDP'den hesap soracak'

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, PKK'nın Kürtlere yaptığı zulüm ortadadır. 1 Kasım milat olacak." dedi.

AK Parti'nin Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, PKK'nın bölgede her aileden en az 10-12 yaşındaki bir çocuğu 6-7 Ekim olaylarından itibaren Kandil'e kaçırdığını söyledi. STAR'a  konuşan Ensarioğlu, “Böylece aileleri 'Çocuklarınızı göremezsiniz' diyerek tehdit edip HDP'ye oy kazandırdılar. Aileler baktı ki PKK bu çocukları savaşçı yaptı, kimini de ekmek alırken öldürdü, şimdi 1 Kasım seçimlerinde sandıkta bunun hesabını sormaya hazırlanıyor” dedi.


DAĞA?GÖTÜRDÜLER


AK Parti'nin bölge genelindeki oy kaybının altındaki sebebin güvensizlik değil, ailelerin PKK tarafından tehdit edilmesi olduğunu ifade eden Ensarioğlu, şöyle konuştu:
“Bunda en büyük pay, çocukların dağa kaçırılmasıdır. Yaklaşık bir yıldır PKK, her aileden bir çocuğu dağa kaçırdı. Kimine 'Sana kurs vereceğiz' deyip kandırdı, kimini zorla arabaya bindirip götürdüler. Sonra da ailelerinde 7 Haziran'da HDP için oy istediler. Ama aileler gördü ki, bu çocuklar eylemci yapıldı, savaşçı yapıldı. 'Güvende' denilen çocuklar ölüyor. 13  yaşındaki Fırat Simpil, ekmek almaya giderken PKK bombasıyla parçalandı Aileler artık 1 Kasım'ı bekliyor ki HDP'yi sandığa gömsünler.
Star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...