'Başkanlık sistemini ölene kadar savunurum'

/ Kaynak: İHA
'Başkanlık sistemini ölene kadar savunurum'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Burhan Kuzu, "Ayın 4'ünde seçim beyannamesinin takdimi olacak.

Muhtevasını bilmiyorum, çalışmalar yapılıyor. Benim gönlümden geçen, Başkanlık modeli olmalı. Zaten Türkiye rezil ortama gelmesin diye başkanlığı savunuyorum" dedi.


AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Burhan Kuzu, AK Parti'nin milletvekili aday tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişin sorusuna Kuzu, "1 Kasım'dan itibaren ülkede istikrarın geleceğini düşünüyoruz. Tek başına bir parçalı hükümetin olmasını ve bir kesime bunun verilmesini burada en yakın olarak AK Parti'yi görüyoruz. Koalisyonlardan bu memlekete hiçbir fayda gelmedi. Yeni bir heyecanla, 1 Kasım'dan itibaren ülkeyi tekrar kaldığımız yerden üstlenip hizmeti devam ettirmek istiyoruz" cevabını verdi.


Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, '1 Kasım'da 550 tane yerli ve milli milletvekili istiyorum' sözlerini de değerlendirerek, "550 milletvekilini, kaliteli, memleket meselesine duyarlı, memleketin çilesini çekmiş anlamında söyledi. Bunu çarpıtmamak lazım" dedi.


Seçim beyannamesine ilişkin değerlendirmede bulunan Kuzu, "Ayın 4'ünde seçim beyannamesinin takdimi olacak. Muhtevasını bilmiyorum, çalışmalar yapılıyor. Benim gönlümden geçen, Başkanlık modeli olmalı. Zaten Türkiye bu ortama gelmesin diye başkanlığı savunuyorum. Ölene kadar savunurum bunu. Bundan sonraki nesil bu modele geçmeden bu Türkiye kurtarılamaz açık söylüyorum. Türkiye koalisyonla hiçbir yere varamaz. Bu seçimde öyle bir imkan doğar mı bilemem" diye konuştu.
Kuzu, 1 Kasım'dan sonra AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını düşündüğünü ifade etti.  

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...