HDP'den 1 Kasım için çarpıcı karar!

HDP'den 1 Kasım için çarpıcı karar!

POLİTİKA Haberleri

HDP, 1 Kasım seçimleri için hazırlıklarına hız verdi. Çalışmalar kapsamında Batı illerinde HDP bayrağı, afiş ve flamalar olmayacak..

2 Ekim'de seçim beyannamesini açıklayacak ve adaylarını tanıtacak olan HDP'de, partinin fikir mimarları olarak gösterilen Sırrı Süreyya Önder, Sezai Temelli, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç ve Ayhan Bilgen, yeni seçim stratejileri ve sloganları üzerinde çalışıyor.

MİLLİYETÇİLİK HASSASİYETİ
Barajı aşma hedefi dışında iki önemli başlık belirlendi. 7 Haziran'da “Bizler Meclis'e” sloganını kullanan partide 1 Kasım kampanyası için öne çıkan iki slogan “Bizler Hükümete” ve “Bizler Yönetime” oldu. Barış vurgusunu sık sık dillendirecek olan HDP, “Barış Kazanacak” sloganını da kullanacak.

BATI'DA BAYRAK, FLAMA, AFİŞ YOK
Habertürk'te yer alan habere göre, parti yönetimi, özellikle milliyetçi hassasiyeti yüksek olan Karadeniz, İç Anadolu ve İç Ege'deki şehirlerde kampanya sürecinde flama, afiş ve parti bayrağı kullanılmamasını tartışıyor. Bu yönde bir karar alınırsa bu bölgelerde seçim şarkısı da çalınmayacak. Öte yandan, Dağlıca saldırısı nedeniyle eylül ayı başındaki Almanya programını yarıda keserek Türkiye'ye dönen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 24-25-26 Eylül'de Almanya'da partisinin organize ettiği toplantılara katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...