HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bahçeli'den Kurban Bayramı mesajı

/ Kaynak: AA
Bahçeli'den Kurban Bayramı mesajı

POLİTİKA Haberleri  / AA

Bahçeli, Kurban Bayramıı mesajında, "Türkiye'nin geleceğine şerh düşmeye kalkışan odaklara bayram ruhuyla direnmek lazımdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  "Türkiye'nin geleceğine şerh düşmeye, çembere almaya, ipotek koymaya kalkışan yerli ve yabancı odaklara tıpkı bayram ruhuyla direnmek lazımdır" değerlendirmesinde bulundu.


Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında bayramların, sevgilerin yoğrulduğu, sevinçlerin yoğunlaştığı, hürmet ve hatırlamanın daha bir ön plana çıktığı müstesna gün ve dönemler olduğunu belirtti.


Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın ahlaki mükellefiyetinin bayramın gerçek anlam ve mesajında saklı olduğunu ifade eden Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:


"Türkiye'nin bu sancılı ve sorunlarla dolu gündeminde Kurban Bayramı'nın yeni bir soluk olması, yeni bir umut ve hedef birlikteliği sağlaması öncelikli temennimdir. Kardeşliğimizi kurban vermeye çalışanlara, milli varlık ve emanetlerimizi yağma etmeye niyetlenenlere kurban ibadetinin vakar ve asaletiyle cevap vermek zorundayız. Çünkü ihmalle geçirilecek her anın bedeli ağır, sonuçları vahim olacaktır. Türkiye'nin geleceğine şerh düşmeye, çembere almaya, ipotek koymaya kalkışan yerli ve yabancı odaklara tıpkı bayram ruhuyla direnmek lazımdır. Milletimizi içten içe eritme, günden güne bölme hevesinde olanlara karşı Türk tarihinin ilham ve mirasıyla karşı koymak, maneviyatımızda açılmak istenen gediklere fırsat vermeden bayram coşkusuyla safları sıkı tutmak gerekmektedir."


"Dileğim analarımızın evlat acısıyla gözyaşı dökmemesidir" 


Kurban Bayramı'nın bozulmak istenen kardeşliğe, baltalanmak istenen huzura sahip çıkmak için manevi bir imkan olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti:


"Bu imkan iyi değerlendirilir ve layıkıyla idrak edilirse ülkemizin kurtuluşu, milletimizin ferah dolu günleri Allah'ın izniyle yakındır. Kurban Bayramı'nda unutulan, yalnızlığa terk edilen yoksul ve çaresiz insanlarımıza samimiyetle dokunulmalıdır. Sıla-i rahimde biriken özlem ateşinin söndürülmesiyle birlikte, küslük ve kırgınlıklar yerini daimi ve hasbi muhabbet ve meşverete bırakmalıdır. Allah'tan niyazım, kesilen kurbanların makbul ve kabul olmasıdır. 20 Temmuz'dan bu tarafa, teröre kurban verdiğimiz, milli vicdanda derin bir sızı olan 140 şehidimizin ve bunların muhterem ailelerinin akıllardan çıkarılmaması, her fırsatta hatırlanmaları ahde vefanın da bir gereğidir. Dileğim hiçbir bayram ve günlerde analarımızın evlat acısıyla gözyaşı dökmemesidir."


Türk İslam dünyasının da Kurban Bayramı'nı tebrik eden Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:


"Bayram süresince tatil, akraba ve aile ziyareti maksadıyla yollara düşen vatandaşlarımızın da trafik kurallarına uymalarını yeni acı ve kayıpların yaşanmaması için önemli görüyorum. Hac faraziyesi için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabulünü Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bayramımız kutlu olsun, Rabbim büyük milletimizin yüzünü güldürsün, yar ve yardımcısı olsun."

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...