Başbakan, BM 70. Genel Kurulu'na katılacak

/ Kaynak: İHA
Başbakan, BM 70. Genel Kurulu'na katılacak

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Eylül-1 Ekim 2015 tarihlerinde New York'u ziyaret edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM 70. Genel Kurulu'nun yüksek düzeyli haftası ve bu vesileyle düzenlenecek zirvelere katılmak üzere, 24 Eylül- 1 Ekim 2015 tarihlerinde New York'u ziyaret edecek. Davutoğlu, New York programı çerçevesinde, BM Genel Kurulu'na hitap edecek, 2015 sonrası sürdürülebilir kalkınma hedefleri (2030 Gündemi) belgesinin kabul edileceği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne hitap edecek, anılan zirve kapsamında bir oturuma eşbaşkanlık edecek. ABD Başkanı Barrack Obama'nın ev sahipliğindeki 'BM Barış Operasyonları Zirvesi' ile 'Terörizmle Mücadele Zirvesi'ne iştirak ederek birer konuşma yapacak olan Davutoğlu, Göç ve Kalkınma Küresel Forumu Dönem Başkanı sıfatıyla, göç ve sürdürülebilir kalkınma konulu üst düzeyli bir toplantının açılış oturumunda konuşacak. Davutoğlu, Türkiye'nin 2016 yılında ev sahipliği yapacağı ve ilk kez düzenlenecek BM Dünya İnsani Zirvesi'ne giden sürecin ve zirve hazırlıklarının ele alınacağı bir etkinliğe BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile birlikte katılacak ve Filistin bayrağının BM merkezine çekilme törenine iştirak edecek. Ayrıca, diğer liderlerle ikili temaslarda bulunacak.
Davutoğlu, başta DEİK tarafından düzenlenecek '7. Türkiye Yatırım Konferansı' olmak üzere, ABD'de konuşlu önde gelen küresel yatırım ve ticaret çevreleriyle çeşitli etkinlikler çerçevesinde bir araya gelecek. Ayrıca, ABD'de yaşayan Türk toplumu temsilcilerini kabul edecek. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...